Nieuws


Jurk te koop

Edwin en Tea op Holland Masters Papendal 2010
Edwin en Tea derde op het NK 2010

De zwarte jurk met opvallende stippenpatronen is te koop. Of is het duidelijker als deze omschreven wordt als groene jurk? Want de heldere groene onderrok en float zijn echte eyecatchers.

Inmiddels is de midnight blue rokkostuum van kleermaker Labee verkocht.

» Lees meer

Grote prijs van twente 2013

Edwin en Tea
Edwin en Tea
Senioren I A

De eerste wedstrijd van het seizoen. Altijd weer spannend. Normaliter dansen we in de zomer nog wel ergens een wedstrijd maar dit jaar was het NK onze laatste wedstrijd. Wel doorgetraind natuurlijk maar dat geldt voor alle fanatieke paren in onze klasse (S1A). Allemaal hadden ze de nodige progressie gemaakt gedurende de "zomerstop" dus is het weer kijken hoe de krachtsverhoudingen liggen. Meestal blijkt het weer gelijk te zijn, want in deze klasse zijn de paren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Dit keer waren er twee nieuwe paren bij in onze klasse. Kees en Kirsten ook L2M (debuut in zowel S1A alsook in de S2A) en Hans en Miranda (net gestart als nieuwe combi). Wat nieuwe paren kunnen we wel gebruiken in onze klasse want het deelnemersveld is gering. Veel paren zijn net gepromoveerd naar de hoofd, een aantal zitten nog met blessures, dus hou je weinig over. Tenminste te weinig voor drie rondes dus dan maar twee finales. YES, we staan in de finale! ;-))

» Lees meer

Weer van start - 27 oktober 2012

Edwin en Tea
Edwin en Tea
Senioren I A foto: www.wagenmakers.nl

Het was al weer een tijdje geleden. Om precies te zijn in mei op het NK was onze laatste wedstrijd. Na 5 maanden rust voelde de eerste wedstrijd een beetje onwennig aan. Zelfs de zenuwen staken weer de kop op. Maar ja, je moet er weer even doorheen en het zal alleen maar beter worden. Haal jij de boodschappen,ooh ja, even denken wat moest er ook al weer allemaal mee. Make-up, hoe deed ik dat ook al weer, koffer pakken, alles in de auto, schoonmoeder ophalen, die ondanks haar niet geringe leeftijd van 81 jaar toch zeker weer zin had om mee te gaan en met z'n allen op naar Steenwijk.

» Lees meer

Nederlandse Kampioenschappen - 19 mei 2012

Edwin en Tea op Holland Masters Papendal 2010
Edwin en Tea op NK 2012
Senioren I A

De aanloop naar de Nederlands Kampioenschappen is voor ons dit keer niet optimaal geweest. Vanaf eind november vorig jaar gooit een doorgezakte voet van Edwin roet in het eten. Heel december vrijwel niet kunnen dansen. En daarna ging het langzaam aan beter mits we er voldoende rekening mee hielden. Het gooide de afgelopen maanden een rem op onze ontwikkeling. Maar desondanks dat zijn we heel erg blij überhaupt mee te kunnen doen. Zo vlak voor het NK hoor je zulke vervelende berichten van dansvrienden die met het NK in zicht door een blessure uitgeschakeld raken.

De senioren I A klasse is voor ons een uitdagende klasse. Veel paren zijn aan elkaar gewaagd en iedereen wil graag die finale op het NK dansen. En ook wij willen op het NK optimaal presteren...

» Lees meer

De Danser 2012 de 50ste editie - 10 maart 2012

Opstaan, douchen, make-up, tas pakken, rijden, sleutel B&B halen, op naar de wedstrijd, alvast bijpraten in de wachtrij in de hal, en dan kan het feest beginnen. Eigenlijk niets anders dan normaal, maar dan …………..

Dan is het eindelijk zo ver, de 50 ste editie van De Danser in Badhoevedorp. Altijd al een hele leuke en gezellige wedstrijd waar we met veel plezier naar toe gaan. Dan denk je kan het nog beter en nog gezelliger. Ja hoor, Stella Ponne en haar team hebben zichzelf overtroffen. De aankleding was voortreffelijk met o.a. een boog van gouden ballonnen en rode loper bij de ingang, tafels mooi gedekt met linnen, groot scherm met logo en leuke filmpjes tussendoor, een demo, leuke presentatie, en natuurlijk DE kruisfinale. Onze complimenten.

» Lees meer

1e plaats op regiowedstrijd Cor van de Stroet (Daveno) - 5 februari 2012

Edwin en Tea bij DaVeNo wedstrijd bij Cor en Janny van de Stroet
DaVeNo wedstrijd in Meppel
Senioren Open Klasse

"Geeeeeeuw”. Het is 6 uur ‘s ochtends. Van wie was het idee ook al weer om deze wedstrijd te dansen? Zondagochtend vroeg voor de lol je bed uit rollen … Tea mag als eerste want die heeft het langste werk. In Meppel aangekomen zien we een grote touringbus staan en een lange rij mensen voor de ingang. En in de kleedkamer is het nummertje trekken voor het omkleden maar het lukt uiteindelijk om onszelf in de wedstrijdkleding te hijsen en ook nog even in te dansen. De vloer van Cor en Janny van de Stroet kennen we goed maar de afmetingen zijn toch kleiner dan normaal omdat er nu ook meer publiek in de zaal zit. Het maakt ons toch enigszins nerveus want we weten vrijwel zeker dat het onderweg ergens iets anders gaat lopen dan we gewend zijn. En uitwijken is nog steeds een vaardigheid die meer ontwikkeling behoeft. Ahum, we kunnen ook denken “het is de bedoeling dat we onderweg geblokkeerd worden”. Klinkt beter!

» Lees meer


Tweede in de Oudejaarstrofee NVAD - 30 december 2011

Edwin en Tea op oudejaarstrofee van NVAD
Edwin en Tea op Oudejaarstrofee NVAD
Junioren Open Klasse foto: www.foto-rob.nl

Het wordt de laatste wedstrijd van 2011. Het voelt als een beproeving. Zeker gezien de omstandigheden. Weken niet getraind en nog steeds niet helemaal de oude. We hebben beide nieuwe wedstrijdkleding waar we nog aan moeten wennen. Maar dat dit zo verrassend zou uitpakken. Een tweede plek scoren als senioren paar bij de Junioren Open Klasse.

Door een voetblessure is de afgelopen vier weken weinig van dansen terecht gekomen. Een aantal lessen zijn doorgeschoven. Wedstrijd in Dalfsen en een demo bij Cor en Janny moesten we helaas ook afzeggen. De les van Janny is blijven staan en die hebben we benut om te kijken wat er dan wel getraind kan worden om vooral niet helemaal stil te zitten. Alles behalve een perfecte aanloop naar een wedstrijd. En natuurlijk willen we met een nieuwe jurk en rokkostuum op de vloer staan. Uiteraard leuk maar het voelt wel anders dan normaal.

» Lees meer

Nederlands Kampioenschap - 7 november 2011

De wedstrijd der wedstrijden….. of gewoon een wedstrijd?
Sommige bereiden zich voor zoals voor iedere wedstrijd, maar voor de meesten is het toch wel speciaal. Als je de berichten via social media zo volgt wordt nog menig privéles geboekt, extra getraind, nieuwe jurken aangeschaft, nieuw kapsel en wordt er heel wat geprept.

» Lees meer

Laatste Miss Ballroom - 22 oktober 2011

Sinds wij NADB dansen staan de wedstrijd van David & Jacqueline Simon op onze wedstrijdkalender. Wij vinden dit gewoon fijne wedstrijden om te dansen. Wat jammer dat er nu een punt achter gezet wordt. Maar na 250 wedstrijden in 39 jaar begrijpen wij ook dat het een keer stopt. Terecht werd hier deze avond nog bij stil gestaan. Ongelovelijk indrukwekkend was het enorme en lange applaus wat David & Jacqueline Simon van de dansers kregen. Menig één zal even een brok in zijn keel gehad moeten hebben. Afscheid nemen van iets moois is altijd vervelend.

» Lees meer

Holland Masters - 15 en 16 november 2011

Wat hebben we er zin in. Het beloofd een geweldig dansweekend te worden. Zeker de WDSF wedstrijd is geweldig om te kijken maar ook de professionals zijn absoluut waard om er eens voor te gaan zitten. En ... Edwin heeft zondag zijn eerste pasbeurt bij Very Zofcin. De verwachtingen zijn hoog.

Papendal is een top locatie voor een wedstrijd. Mooie aankleding, mooie grote vloer zonder naden. We hebben alle hoop in om op de been te blijven.

» Lees meer

Grote Prijs van Twente - 1 oktober 2011

In de middag strijken we neer in een hotel in wandeldorp Tubbergen. Het is zo mooi weer en eventjes twijfelen we. Zullen we spijbelen? Helaas de wandelschoenen zijn we vergeten. We nemen op het terras nog een drankje samen met onze vrienden Hans en Belinda. Die overnachten ook in hetzelfde hotel. Helaas doen ze niet mee in Oldenzaal. Ze komen ondanks de blessure van Hans toch naar wedstrijd om ons te steunen op de wedstrijd. Die hebben we wel nodig want allerlei omstandigheden vormen voor ons nu een extra handicap. Fijn dat Hans ons dan toch op scherp weet te zetten.

» Lees meer

QueenE Challenge Trophy - 24 september 2011

Na de zomerstop is het voor iedereen toch spannend om weer met elkaar op de vloer te staan. De meeste wedstrijdparen zitten ook in de zomerperiode niet stil. In de zomer wordt er door de meesten hard door getraind. Bij zo'n eerste wedstrijd is het dan weer spannend om te zien hoeveel progressie er door iedereen gemaakt is. Aan de reactie van anderen langs de kant konden we opmaken dat er geen uitschieters zijn. Het deelnemersveld is in zijn geheel sterker geworden en het niveau lijkt ook nog eens dichter bij elkaar gekomen te zijn. Ook conditioneel hadden de paren zich goed voorbereid. Dat beloofd een spannend jaar te worden.

» Lees meer

The Seventh Mount - 23 en 24 juli 2011

Edwin en Tea op Holland Masters Papendal 2010
Edwin en Tea op The Seventh Mount 2011
Senioren I B foto: www.robronda.com

Het is midden in de zomer en het is prachtig weer voor een gezellige wedstrijd. Buiten regent het en binnen dansen we ons drijfnat van het zweet. Dit keer ons debuut in de IDSF senioren I. Hartstikke leuk maar tegelijkertijd zien we er ook als een berg tegenop. De Weense wals als extra dans en alle andere dansen moeten ook nog eens extra lang volgehouden worden. We gaan het meemaken. Met 27 paren gaan we van start. En het schijnt een erg sterk veld te zijn. Ons doel van vandaag . niet laatste worden.

Voorronde werd gedanst in drie series en als je tussen de series door staat te kijken naar andere dansparen dan realiseren we ons dat het nog lastig wordt om geen hekkensluiter te worden. Tegen verwachting in houden we de Weense wals helemaal tot het einde vol. In mijn enthousiasme vergat ik even dat Tea duizelig wordt van al dat gedraai. Gelukkig viel zij niet om wanneer ik haar uitdraaide om het publiek te bedanken. En daarna ervaren we hoe slopend een quickstep kan zijn.

» Lees meer

Vierde plek bij Nederlands Kampioenschap NVAD 2011 - 5 juni 2011

Edwin en Tea op Holland Masters Papendal 2010
Wedstrijdteam tijdens NK NVAD 2011

Het NK van de NVAD voelt traditioneel als afsluiting van het dansseizoen. Deze keer wordt het voor ons toch bijzonder. Het is de 5e NK op rij die we meedoen, een lustrum dus. En het voelt een klein beetje als afscheid. Waarschijnlijk is dit voorlopig het laatste NK bij de NVAD omdat we het komende seizoen niet meer alles op alles gaan zetten om de 5 verplichte wedstrijden bij de NVAD te gaan halen. Dit NK van de NVAD is onze 20 ste wedstrijd van dit seizoen en de afgelopen 2 jaar was het lastig om de NVAD wedstrijden in onze agenda er bij in te plannen.

» Lees meer

Zesde bij NVAD Paascup - 25 april 2011

Maandagochtend 2e paasdag staan we weer vroeg bij de wedstrijd van de NVAD. De avond ervoor de NADB wedstrijd in Cuijk gedanst en dat werd een latertje. Pas om 1:15 uur konden we naar het hotel rijden. Normaal gesproken heeft Tea behoorlijk wat tijd nodig om haar en make-up te doen. Dankzij een tip van een hoofdklasse paar hebben we flink wat tijd daarop weten te besparen. Het ontbijt eten we onderweg in de auto op. Maar ondanks dat, het blijft een korte nacht.

» Lees meer

Vierde plek op Holands Dans Dansspektakel - 24 april 2011

Edwin en Tea
Edwin en Tea
Senioren I B

Het paasweekend beloofde een druk weekend te worden voor ons. Zaterdagochtend dansles, zaterdagavond in het midden van het land op familiebezoek, zondag doorreizen naar Cuijk voor wedstrijd op zondagavond en maandag de 5e verplichte wedstrijd in Hilversum dansen. Althans, als je zoals wij het NK bij de NVAD mee wilt doen moet je 5 wedstrijden ook vooraf meedansen.

Vooral de nacht van zondag op maandag zien we tegen op omdat Cuijk laat begint en dus ook laat zal eindigen. En Cuijk - Hilversum is nog altijd anderhalf uur reizen. Tactisch hebben wij ervoor gekozen om ergens halverwege in de omgeving van Arnhem een hotel te boeken. Zondagmiddag kunnen we al inchecken opfrissen en . even in voren slapen (voor zover dat mogelijk is).

» Lees meer

Derde op Lets Dance - 16 april 2011

Voorronde is door ons effectief gedanst. In 1x door naar finale maar helaas geen "wauw" gevoel tijdens het dansen. Tea haar rechterschouder is pijnlijk en Edwin had niet het gevoel lekker in de muziek te zitten. Halverwege de voorronde ging het wel steeds beter. Maar we mogen niet klagen. In 1x door naar de finale. Met 14 van de 20 crossen als 2 e koppel.

» Lees meer

Op Limburg Danst 2011 eerste geworden

Edwin en Tea
Edwin en Tea 1e bij Limburg Danst 2011
Senioren I B foto: www.robronda.com

Weert is voor noordelingen een wedstrijd op behoorlijke afstand. En toch ook weer heel dichtbij. Door de gemoedelijke presentatie tijdens de wedstrijd voel je je snel thuis. Wij begrijpen nu waarom iedereen dit een geweldige wedstrijd vindt. Volledig mee eens. Nee, dat ligt niet aan de onze eerste 1 e prijs in de S1B. Er was veel zorg besteed aan de aankleding van de zaal, opvallend goede muziekkeuze, stoelen met gedekte tafels langs de kant van de vloer en leuke extra prijzen.

» Lees meer

Derde op de Swinging World Trohpy - 21 maart 2011

Edwin en Tea
Edwin en Tea
Senioren I B foto: www.wagenmakers.nl

Opstaan, douchen, haar, make-up, tassen pakken en op weg naar Meppel voor een privé les, hapje eten, druivenstruik opbinden, op naar Steenwijk, start van de wedstrijd 18:00 uur. We zijn zoals gewoonlijk ruim op tijd, maar de parkeerplaats is al bijna helemaal vol. Zeker nog wat anders te doen in de omgeving. Mooi tafeltje uitgezocht, nog even bijkletsen met wat anderen, helaas tafeltje ingepikt, dus op zoek naar een nieuw plekje waar we met de gehele groep kunnen zitten. Want met een hele groep zijn we, circa 20 personen en dan heb ik de supporters die op een andere plek ik de zaal zaten nog niet eens meegerekend. Kortom over aanmoedigingen zeker niet te klagen.

» Lees meer

Derde plaats op 6e NVAD - 13 maart 2011

En zondagochtend ging om 5 uur de wekker al weer om ons voor te bereiden voor de NVAD wedstrijd in Hilversum. Op de heenweg nog twee supporters opgepikt en dan op naar Hilversum. Er was weer een leuke groep van 6 wedstrijdparen. Dit keer ook nieuwe jeugdpaartjes. En nog 8 supporters dus over aanmoediging niet te klagen. De sfeer zat er goed in.

» Lees meer

Vijfde bij De Danser in Badhoevedorp - 5 maart 2011

Bij deze wedstrijd duikt gelijk het beeld op van een joekel van een beker. Te winnen in de kruisfinale. Vorig jaar mochten wij daar aan meedoen. Geen idee wat het was maar daar kwamen we toen snel achter. En Tea is nog steeds trots op die beker die ze niet met mij gewonnen heeft.

» Lees meer

Tweede in Tilburg Moves - 19 februari 2011

Edwin Bakker en Tea Hof
Edwin Bakker en Tea Hof
Senioren I B

Tea danste met een blauw onderbeen de halve finale ("klein" beetje overdrijven mag toch?). De eerste lengte van de halve finale was nog niet klaar of ik struikel in een achterwaartse beweging. Tea blijft wel staan maar vermoedelijk schop ik tegen haar onderbeen aan met mijn voet. Wat het precies was? Vermoedelijk bleef mijn hak steken achter een kier/oneffenheid in de vloer. Op een aantal plaatsen op de wedstrijdvloer sloten de vloerdelen niet strak tegen elkaar aan. En het eerste stukje van de Engelse wals ging nog wel zo lekker.

Daarna dus ging het dus "iets minder" omdat Tea verder moest met een zere enkel. Desondanks toch vastgehouden aan onze opdracht van deze wedstrijd en daarmee zijn we hopelijk mooier gaan dansen. En de halve finale verliep dan ook een stuk beter dan de eerste ronde. De eerste ronde was gewoon effectief om de herkansing over te mogen slaan maar we voelden wel dat we niet deden waar we de laatste les mee bezig zijn geweest. Op zich een goed teken omdat we dat daarvoor nog niet eens konden herkennen.

» Lees meer

Workshop Herman en Michèle Lak - 5 februari 2011

Omdat onze afspraak in Duitsland helaas wegens ziekte niet doorgaat passen we de routeplanner aan een vertrekken we alsnog richting Scherpenzeel. Het onderwerp voor vandaag is: Maar het ligt toch nooit aan mij? Dit zal velen bekend in de oren klinken en zo ook voor ons. Herman zijn intro is dan ook voor iedereen overduidelijk. Lachwekkend soms. Vooral ook de opmerkingen van sommige heren daarop en vervolgens de reactie van hun dame. Oftewel haast iedereen heeft er wel eens of vaker last van. Goed onderwerp dus.

» Lees meer

Tweede lecture Isao Wolvekamp en Shirley Benton - 30 januari 2011

Voor de tweede keer organiseerde de studenten stijldansvereniging The Blue Toes op zondagmiddag 30 januari een lecture in Groningen. Zij hadden 7-voudig Nederlands Kampioen Isao Wolvekamp en Shirley Benton gevraagd om deze te verzorgen.

» Lees meer

Tweede trainingsdag Jörgen Hultermans en Shirly Habets in Zwolle - 23 januari 2011

Tweede trainingsdag Jorgen en Shirly
Tweede trainingsdag Jörgen en Shirly

Vaak zit de kracht in herhaling en herhalen kan zeker geen kwaad. Eerste onderwerp van de trainingsdag is de vorige keer ook behandeld. Dit keer hebben we het onszelf wel erg lastig gemaakt. Oei, wat was het moeilijk om te focussen op het dansen. "Waar zijn toch die autosleutels gebleven?"

» Lees meer

Dens Gala Oss - 15 januari 2011

Edwin Bakker en Tea Hof
Edwin Bakker en Tea Hof
Senioren I B

Dit is de eerste keer dat Dens Gala gehouden wordt in Oss. Wij hebben hoge verwachtingen want de website van de wedstrijd ziet er al veel belovend uit. En bij binnenkomst van de zaal was duidelijk te zien dat er veel aandacht geschonken was aan de aankleding van de zaal. De sporthal was veranderd in een balzaal. Er was speciaal een dansvloer gelegd. Mooie verlichting en ook nog een pilaar met een . zoeklicht?

's Middag reden we nog langs Meppel voor een les. Tea stond heel mooi en na aanwijzingen van Jörgen zelfs vederlicht. Edwin kon ook nog wel wat aanwijzingen gebruiken om het voor Tea weer gemakkelijker te maken om mooi te blijven staan. Vol vertrouwen reden we daarna naar Oss. Een flink stukje tuffen maar ruim op tijd waren we aanwezig. Nog lekker even indansen. Ahum . waar was het gevoel van de les gebleven? In plaats van vederlicht was het nu loodzwaar. Tea had het in de rug gekregen. Geen idee waar het vandaan komt, lange autorit misschien? In ieder geval wel even balen, zeker voor Tea. Indansen doen we maar minimaal om warm te worden en naast de vloer deed Tea nog een poging om haar rug zo soepel mogelijk te maken. Helaas blijft het voor Tea niet prettig aanvoelen maar we proberen het beste er van te maken.

» Lees meer

Oudejaarstrofee in Zwolle - 30 december 2010

Edwin Bakker en Tea Hof
Edwin Bakker en Tea Hof

In 2006 dansten wij in Zwolle onze eerste wedstrijd. En vorig jaar was het onze eerste wedstrijd in de Open Klasse. De oudejaarstrofee in Zwolle heeft voor ons daarom toch iets speciaals. Het werd dit jaar eentje van de extremen.

Oei, wat was het koud in de kleedkamer. Brrrrrrrr, niemand had zin om om te kleden. De verwarming scheen in de kleedkamer kapot te zijn. Zo koud hebben we het nog nooit gehad. Maar omkleden was beslist de moeite waard want in onze klasse stonden er 20 paren op de lijst en ze waren er ook allemaal! Gelukkig, eerste ronde, drie series. Wel zo fijn want het is een kleinere vloer dan dat wij gewend zijn. Na een kritische blik op onze danshouding gaan wij zelfverzekerd de vloer op.

» Lees meer


Tweede trainingsdag van Jörgen en Shirly in Zwolle op 23 januari 2011

Jörgen Hultermans en Shirly Habets organiseren op 23 januari wederom een workshop. Dit keer met de onderwerpen:

  • MOVEMENT
  • PRIORITIES TANGO en
  • FOCUS

Wij zijn weer van de partij want de vorige was helemaal top. Goed doordacht, gepland en op een perfecte locatie. Meer info is te vinden op www.jorgen-hultermans.nl

WK Showdance in Leipzig - 18 december 2010

Jörgen Hultermans en Shirly Habets
Jörgen Hultermans en Shirly Habets
foto: www.www.piep.nu

Waar ligt Leipzig precies in Duitsland? Hoe lang is dat eigenlijk rijden? Misschien was het verstandiger geweest om dat eerst uit te zoeken voor dat we enthousiast roepen dat we naar de laatste wedstrijd van Jörgen en Shirly gaan. Het maakt niet uit want wij willen er zo graag bij zijn. Voor Jörgen en Shirly is dit hun laatste wedstrijd, het WK showdance. Het moment voor hun om afscheid te nemen van de wedstrijdvloer. Voor hun een hele belangrijk wedstrijd waar wij ook graag bij willen zijn omdat zij ook belangrijk zijn voor ons dansen.

Het is absoluut geen straf. Wat is dit een geweldige wedstrijd. Een geweldig deelnemers veld met top paren uit de hele wereld. Sterk dat Jörgen en Shirly hier de halve finale weten te bereiken! Maar ook de andere paren zijn geweldig goed. Prachtige tango's gezien van de Italianen en heerlijk zachte Engelse walsen en slowfoxen. Wauw, wat is dit inspirerent.

» Lees meer


3e op de Christmas Challenge Trophy - 12 december 2010

De derde plek schijnen wij de laatste tijd een abonnement op te hebben . Wederom worden wij derde in de Christmas Challenge Trophy. Een heerlijke wedstrijd in kerstsfeer met uiteraard hoogbezoek uit ... het hoge noorden. De kerstman was langskomen om de prijzen uit te reiken. Dalfsen is voor ons inmiddels één van de wedstrijden waar wij graag naar toe gaan. Gezellige sfeer, mooie locatie, goede vloer en vlotte presentaties.

» Lees meer

Dutch Open Challenge Trophy - 27 november 2010

Wij hadden net als anderen na het NK moeite om weer in het wedstrijdgevoel te komen. Maar toch werden we gelijk doorgeplaatst naar de halve finale. Dan heb je even de tijd om bij te kletsen met anderen. Maar tijd gaat snel als het gezellig is en als de programmering dan iets voor loopt ben je sneller weer aan de beurt om de vloer op te gaan dan je denkt.

» Lees meer

3e op de Nederlands Kampioenschappen 2010 - 20 november 2010

Edwin en Tea derde op het NK 2010
Edwin en Tea derde op het NK 2010
Senioren I B foto: www.robronda.com

Op het NK van 2010 zijn wij op een mooie 3e plaats geëindigd. Wij zijn erg blij dat we deze spannende dag konden afsluiten met een finale. En spannend was het want het scheelde slechts een halve punt met de nummer twee. Maar bijna telt niet. Dankzij de voorbereidingen die ons zijn aangereikt door de trainers voelden wij ons optimaal voorbereid op deze wedstrijd. Door velen gezien als de belangrijkste van het jaar. Natuurlijk wilde wij er ook goed bij staan.

Bij de eerste ronde hadden we geen idee hoeveel paren er in onze klasse mee zouden doen. Enthousiast stapten we als één van de eerste de vloer op, diagonaal naar het uiterste puntje van de vloer. Eenmaal op de startplek aangekomen keken we eens achterom. Oei, wat waren er veel paren achter ons aan gelopen. De vloer stond bomvol met 16 paren! Gelukkig werd onze klasse in twee series ingedeeld en wij zaten natuurlijk in de tweede serie. Hmmm, konden we het hele stuk weer terug lopen om de vloer weer af te gaan. De vloer mocht maar aan één zijde op- en afgelopen worden.

» Lees meer

Miss Ballroom - Amstelveen - 30 oktober 2010

Een week geleden hebben we intensieve workshop van Jörgen en Shirly gevolgd als voorbereiding op NK. Vandaag nemen we de aanwijzingen mee de vloer op. En ze komen goed van pas. In Amstelveen staan in onze klasse 11 paren in 1x op de vloer. Vele bekende gezichten, maar ook een paar nieuwe gezichten waar we nog niet eerder tegen gedanst hebben.

» Lees meer

Holland Masters - Papendal - 10 oktober 2010

Edwin en Tea op Holland Masters Papendal 2010
Edwin en Tea op Holland Masters 2010
Senioren I B foto: www.robronda.com

Deze wedstrijd hebben wij vorig jaar als een bijzondere wedstrijd ervaren. Het was toen onze tweede wedstrijd bij de NADB op een prachtige locatie. En niet te vergeten een heel breed scala aan dansen om van te genieten. De verwachtingen voor dit jaar zijn dan ook weer heel hoog. We maken er een lekker lang weekend van en gaan beide wedstrijddagen genieten.

Rond een uur of 12 zijn we al in Papendal. Vroeg genoeg om een glimp van het feestje van de G-klasse mee te pakken. Daarna ook nog wat rolstoeldansen kunnen zien. Er zijn paren bij waar je ademloos naar kunt kijken. Helaas niet alles kunnen zien want de timetable bleek wat wispelturig. Het leek dat we een uur later onze eerste ronde zouden hebben maar dat werd toch weer teruggedraaid. Sneller dan verwacht moeten we ons omkleden en staan we al op de vloer. En voor een eerste ronde ging deze lang niet slecht. De halve finale plek hebben we in de voorronde veilig gesteld. De herkansing mogen we overslaan.

» Lees meer