Miss Ballroom

Amstelveen - 30 oktober 2010


Een week geleden hebben we een intensieve workshop van Jörgen en Shirly gevolgd als voorbereiding op het NK op 20 november. Vandaag nemen we de aanwijzingen mee de vloer op. De aanwijzingen komen in de eerste ronde al goed van pas. In Amstelveen staan in onze klasse 11 paren in 1x op de vloer. Vele bekende gezichten, maar ook een paar nieuwe gezichten waar we nog niet eerder tegen gedanst hebben.

Tja, veel paren betekend een mooie volle wedstrijd ... maar ook een volle vloer in de eerste ronde. Bij de engelse wals konden we er aardig doorheen komen. Bij de Tango was het vaak stoppen en een list verzinnen. In de slowfox hetzelfde liedje. Gelukkig ervaarden wij bij de quickstep al wat meer ruimte. Als je dan de vloer afstapt voelt het niet als een geweldige ronde. Dat blijkt achteraf niet zo te zijn. Iedereen heeft te maken gehad met dezelfde hindernis en dat vergeten we steeds. Wij blijken effectief gedanst te hebben ... de halve finale plek is binnen.

In de halve finale staan er drie paren minder op de vloer, maar geeft dat zo veel meer ruimte op de vloer?. Waarschijnlijk zitten wij nu meer in de wedstrijd en dansen we vrijer. Na de Tango voelt Edwin dat de eerste twee dansen de nodige energie heeft opgeslurpt. De onderbreking tussen de dansen is genoeg om de accu op te laden. En de slow fox en de quickstep leveren dan ook geen problemen op. Met een tevreden gevoel hebben we deze ronde gedanst. Naderhand krijgen wij veel positieve reacties op ons dansen. Altijd fijn om te horen dat andere dansers het leuk vinden om ons te zien dansen.

En dan wordt het spannend wie door mag naar de finale ronde. Gelukkig is de jury unaniem er over eens dat wij in de finale horen. Alle crossen zijn binnen, maar wij zijn niet de enige met alle crossen. Het wordt dus nog spannend in de finale. Laatste ronde en nu worden de plaatsen bepaald. De aanwijzingen van het de workshop nemen we weer mee en proberen het uit. Met tevreden gevoel ronden we deze wedstrijd af. De passen zijn gezet, we kunnen er niets meer aan veranderen. Bij de prijsuitreiking blijven wij tot de laatste twee koppels staan. Zouden wij in de vierde wedstrijd in de S1B al een eerste plek weten te veroveren? "Helaas" niet maar wij zijn super blij met onze tweede plek. Wederom promotiepunten in de pocket. Nog 15 punten te gaan. Hmmmm, het wordt toch eens tijd om alvast in weense sferen te komen.