3e op de Nederlands Kampioenschappen 2010

Almere - 20 november 2010


Edwin en Tea worden 3e bij de Nederlands Kampioenschap 2010
Edwin en Tea worden 3e bij de Nederlands Kampioenschap 2010
Senioren I B foto: www.robronda.com

Op het NK van 2010 zijn wij op een mooie 3e plaats geëindigd. Wij zijn erg blij dat we deze spannende dag konden afsluiten met een finale. En spannend was het want het scheelde slechts een halve punt met de nummer twee. Maar bijna telt niet.

Dankzij de voorbereidingen die ons zijn aangereikt door de trainers voelden wij ons optimaal voorbereid op deze wedstrijd. Door velen gezien als de belangrijkste van het jaar. Natuurlijk wilde wij er ook goed bij staan.

Bij de eerste ronde hadden we geen idee hoeveel paren er in onze klasse mee zouden doen. Enthousiast stapten we als één van de eerste de vloer op, diagonaal naar het uiterste puntje van de vloer. Eenmaal op de startplek aangekomen keken we eens achterom. Oei, wat waren er veel paren achter ons aan gelopen. De vloer stond bomvol met 16 paren! Gelukkig werd onze klasse in twee series ingedeeld en wij zaten natuurlijk in de tweede serie. Hmmm, konden we het hele stuk weer terug lopen om de vloer weer af te gaan. De vloer mocht maar aan één zijde op- en afgelopen worden.

De eerste ronde was voor een eerste ronde goed. Alles liep rustig door en was volgens ons redelijk constant. Het was goed genoeg voor directe doorplaatsing naar de halve finale. Wat is dat toch handig als dit al vooraf bekend gemaakt wordt. Ontspannen kijken we naar de herkansing en wachten we op de halve finale. De tijd houden we goed in de gaten want we moeten tijdig weer lekker warm gelopen klaar staan. En Tea had ondertussen hard jurk even uit gedaan. Ook handig als je die weer tijdig aan hebt.

Na de halve finale hebben we toch twijfels of het voldoende was. Met 13 paren was het druk op de vloer. Op zich konden we daar redelijk om door dansen maar alleen de tweede helft van de tango liep voor ons gevoel in het honderd. Steeds verkeerde keuzes in het ontwijken. Het blijkt onterecht want wij halen 23 van de 28 te halen crossen binnen. En daar heeft de tango ook flink aan bijgedragen.

Spannend was het om te wachten voor de finale. Wij willen altijd in de finale staan en zeker op het NK. Van Shirly krijgt Edwin nog even een schoudermassage. Super Shirly !!!! Gelukkig wordt ons nummer als eerste opgenoemd. De spanning is eraf. Nu alleen nog even alles uit de kast en genieten. En als we de vloer af lopen zijn onze supporters heel enthousiast. En gelukkig onze trainers ook. De beste ronde hebben we kennelijk voor de finale bewaard.

Wij kunnen met trots genieten van onze 3e plek. Het was een bijzonder mooie en spannende dag. Geweldig dat onze trainers en supporters op deze speciale dag erbij waren. Wij waarderen dat enorm, top!