WK showdance

Leipzig - 18 december 2010


Jörgen Hultermans en Shirly Habets tijdens de Matrix showdance 2010
Jörgen Hultermans en Shirly Habets tijdens de Matrix showdance 2010
foto: www.piep.nu

Waar ligt Leipzig precies in Duitsland? Hoe lang is dat eigenlijk rijden? Misschien was het verstandiger geweest om dat eerst uit te zoeken voor dat we enthousiast roepen dat we naar de laatste wedstrijd van Jörgen en Shirly gaan. Het maakt niet uit want wij willen er zo graag bij zijn. Voor Jörgen en Shirly is dit hun laatste wedstrijd, het WK showdance. Het moment voor hun om afscheid te nemen van de actieve wedstrijdvloer. Voor hun een hele belangrijke wedstrijd waar wij ook graag bij willen zijn omdat zij ook belangrijk zijn voor ons dansen.

Het is absoluut geen straf. Wat is dit een geweldige wedstrijd. Een geweldig deelnemers veld met top paren uit de hele wereld. Sterk dat Jörgen en Shirly hier de halve finale weten te bereiken! Maar ook de andere paren zijn geweldig goed. Prachtige tango's gezien van de Italianen en heerlijk zachte Engelse walsen en slowfoxen. Wauw, wat is dit inspirerent.

Samen met Hans en Belinda Blaauw zitten we aan een tafel pal naast de vloer. De locatie is super, het gebouw spectaculair van architektuur en sfeervol verlicht. Het lijkt net een hele grote stationhal met en grote boog dak met glazen panelen. Alsof je onder een grote glazen kaasstolp zit met het WK als hoofdgerecht.

Voor Jörgen en Shirly was het een verrassing dat wij er waren. Wij hadden het tegen vrijwel niemand gezegd en de kaarten hadden we al een tijdje in huis. Voor ons was het een verassing dat het niet 100% zeker was dat Jörgen en Shirly 's avonds ook nog moesten dansen. De voorrondes waren al eerder die dag geweest. 's Avonds waren de halve finales waar Jörgen en Shirly zich gelukkig voor geplaatst hebben. Natuurlijk hadden we genoten van de overige dansers maar het is toch heel speciaal om Jörgen en Shirly te zien op deze vloer in deze wedstrijd. Jammer genoeg geen finale plek maar een gedeelde 11de plek waar zij trots op mogen zijn. Super gedaan en wij vonden het geweldig om daar bij te mogen zijn.

Vlnr Belinda, Shirly, Jörgen, Hans, Tea en Edwin
WK showdance in Leipzig