Oudejaarstrofee NVAD

Zwolle - 30 december 2010


Edwin en Tea worden 3e bij de Nederslands Kampioenschap 2010
Edwin en Tea worden 6e bij de Oudejaarstrofee 2010
Open Klasse Juniorenfoto: Jenny Veenstra

In 2006 dansten wij in Zwolle onze eerste wedstrijd. En vorig jaar was het onze eerste wedstrijd in de Open Klasse. De oudejaarstrofee in Zwolle heeft voor ons daarom toch iets speciaals. Het werd dit jaar eentje van de extremen.

Oei, wat was het koud in de kleedkamer. Brrrrrrrr, niemand had zin om om te kleden. De verwarming scheen in de kleedkamer kapot te zijn. Zo koud hebben we het nog nooit gehad. Maar omkleden was beslist de moeite waard want in onze klasse stonden er 20 paren op de lijst en ze waren er ook allemaal! Gelukkig, eerste ronde, drie series. Wel zo fijn want het is een kleinere vloer dan dat wij gewend zijn. Na een kritische blik op onze danshouding gaan wij zelfverzekerd de vloer op.

De voorronde ging zo goed dat wij de herkansing mochten overslaan. Yesssss! Wij moeten daar wel eerlijk bij vertellen dat twee paren doorgeplaatst waren naar de hoofdklasse. Maar zelfs met deze twee paren erbij zouden we direct doorgeplaatst zijn naar de halve finale!

De halve finale liep in alle dansen beter dan in de voorronde. De grootte van de vloer wilden wij niet zien als een beperking. Wij gaan voluit (voor ons doen) en zien wel waar het schip strandt. Alleen in de Slowfox is het programma minimaal aangepast om toch voluit te kunnen blijven gaan. Quickstep is nu nog een verhaal apart. Nieuwe programma zit nog te weinig in ons om comfortabel rond te komen. Zeker op een kleinere vloer. Maar wij zijn de uitdaging wel aangegaan. Na deze halve finale zijn wij tevreden. Wij denken dan nog dat alle paren uit de halve finale 's avond nog een A- of een B-finale mogen dansen.

Oudejaarscup duurt voor een danswedstrijd ook extreem lang. Wij zijn er al om 10:00 uur en de prijsuitreiking zal pas laat in de avond zijn. Na alle voorrondes van standaard en latin worden de finales pas gedanst. En als extra ronde wordt er nog een teammatch gedanst tussen de verschillend dansscholen. Balen dat wij niet mee konden doen. Vanuit Dance Centre Omar Smids doen er maar drie paren mee. Te weinig voor een team van minimaal 4 paren. Jammer, want het meedoen is zo leuk en tot nu toe hadden we nog altijd alle edities in voorgaande jaren meegedanst. Als opvulling voor de tijd die latinparen nodig hebben om om te kleden wordt er ook nog een fun-wedstrijd gehouden. Inderdaad: Fun.

In de avond is er ook nog een professionals wedstrijd in standaard en latin. Net als vorig jaar is dat ook weer mooi om te zien.

Al met al dus lang wachten, maar de tijd vloog om. Veel bekende gezichten gezien en bij kunnen kletsen. Nieuwe mensen leren kennen. Nieuwe roeping ontdekt: cameraman. Wij hebben het er maar druk mee en voordat we het weten is het finale tijd. Maar zouden wij die gehaald hebben? In de halve finale stonden 13 paren en 12 gaan er maar door naar de B-finale en de A-finale. Ons nummer wordt niet genoemd bij de B-finale. Pfffft . maar toch twijfel . het is nog steeds niet zeker of wij wel in de A-finale zouden staan. Er moet nog één paar afvallen en ondanks onze rechtstreekse doorplaatsing naar de halve, zouden wij dat ook kunnen zijn.

Yessssss, A-finale gehaald en super gedanst. Alles voelde nog beter dan in de vorige ronden, zelfs de quickstep. Voor dit moment maximaal gedanst en vooral genoten van de slowfox. Onze trainers hebben ons ook gezien het zal vast en zeker stof geven om de komende tijd mee aan de slag te gaan.

En dan weer wachten, kletsen, kijken, filmen, vele positieve reacties krijgen en op het einde van de avond de prijsuitreiking. Uiteindelijk zijn wij 6e geworden. Uiteraard gehoopt op een hogere uitslag (zeker gezien de reacties) maar uit de crosslijsten hadden wij al gezien dat zeker twee juryleden ons helemaal niet gecrossed hadden, in geen enkele ronde. Blij met dit resultaat? Ja zeker, wij hebben lekker gedanst op een kleine vloer. Onze doelen zijn gehaald en hebben daar van vele hele positieve reacties gehad. Heel stimulerend om ons dansen te gaan verbeteren. We zijn zelfs 4e geworden in de Engelse wals en 5e in de Quickstep. Haha, dat met een nieuw programma.

Tot slot nog een bedankje voor de supporters.

De oudejaarstrofee was een hele lange dag maar wel heel erg leuk. Iedereen de beste wensen voor 2011 en wij hopen iedereen volgend jaar weer bij een wedstrijd te zien.