Dens Gala

Oss - 15 januari 2011


Edwin en Tea worden
Edwin en Tea worden 2e bij de eerste editie van Dens Gala 2011
Senioren I B foto: www.LPX-photo.nl

Dit is de eerste keer dat Dens Gala gehouden wordt in Oss. Wij hebben hoge verwachtingen want de website van de wedstrijd ziet er al veel belovend uit. En bij binnenkomst van de zaal was duidelijk te zien dat er veel aandacht geschonken was aan de aankleding van de zaal. De sporthal was veranderd in een balzaal. Er was speciaal een dansvloer gelegd. Mooie verlichting en ook nog een pilaar met een . zoeklicht?

's Middag reden we nog langs Meppel voor een les. Tea stond heel mooi en na aanwijzingen van Jörgen zelfs vederlicht. Edwin kon ook nog wel wat aanwijzingen gebruiken om het voor Tea weer gemakkelijker te maken om mooi te blijven staan. Vol vertrouwen reden we daarna naar Oss. Een flink stukje tuffen maar ruim op tijd waren we aanwezig. Nog lekker even indansen. Ahum . waar was het gevoel van de les gebleven? In plaats van vederlicht was het nu loodzwaar. Tea had het in de rug gekregen. Geen idee waar het vandaan komt, lange autorit misschien? In ieder geval wel even balen, zeker voor Tea. Indansen doen we maar minimaal om warm te worden en naast de vloer deed Tea nog een poging om haar rug zo soepel mogelijk te maken. Helaas blijft het voor Tea niet prettig aanvoelen maar we proberen het beste er van te maken.

Aan onze klasse de eer om de allereerste ronde van de allereerste Dens Gala te mogen dansen. Met 11 paren op de vloer staan we regelmatig elkaar flink in de weg. Het komt op stuurmanskunst aan. Helaas voor Tea voelt zij mijn creativiteit in haar rug. Het voelt niet super maar toch zijn we door voor de halve finale. Uiteraard blij maar gelijktijdig was voor ons duidelijk de in de volgende ronde er een tandje bij moest.

Edwin en Tea worden
Edwin en Tea worden 2e bij de eerste editie van Dens Gala 2010
Senioren I B foto: www.LPX-photo.nl

De halve finale werd gedanst met 8 paren. Wellicht flauw om te zeggen maar er moeten nog 2 paren afvallen en wij willen dat niet zijn. Wij proberen weer maximaal te presteren . maar dat deden we in de voorronde ook al. Alleen nu komen we met een beter gevoel van de vloer. Tijdens de ronde zag ik een ooghoek de duimen van Hans Blaauw al omhoog staan en dat gaf al flink wat meer zelfvertrouwen.

En dan de finale. Hans heeft vrijwel altijd gelijk en hij had al aangegeven "jullie staan zeker in de finale". Zelf verzekerd staan wij aan de vloer met nummer 189. De paren worden opgenoemd op volgorde van startnummer, laagste nummers eerst. Paar 188 en vervolgens 191. Huh? Wij niet? Wij kijken elkaar aan . gelukkig duurt de twijfel niet al te lang want dan horen toch nog ons nummer. De finale was volgens Hans nog beter dan onze halve. Edwin twijfelde daar nog aan maar wist ook dat Hans tot nu toe steeds gelijk had. In ieder geval bij het indansen hadden wij niet verwacht de finale te kunnen halen. Uiteindelijk 2e worden en tevens 2 promotiepunten mogen bijschrijven. Toch zeer tevreden met dit resultaat. Met de stand van 10 punten zijn we nu halverwege.

En dan het "zoeklicht", speciaal bedoeld om de hoofdklasse in het zonnetje te zetten. Bij de finale van de hoofdklasse kwamen de finalisten op in de spotlight op het podium, vervolgens de trap af en een introductiedans dansen in een zaal met dimlicht gevold door de spotlight. Heel sfeervol moment van de avond. Geweldig om onze dansvrienden Hans en Belinda te zien schitteren in de finale van de S1 Hoofdklasse. Deze allereerste editie van Dens Gala in Oss is ons goed bevallen en is zeker voor herhaling vatbaar. Complimenten voor de organisatoren.