Tweede lecture van Isao Wolvekamp en Shirley bij The Blue Toes

Groningen - 30 januari 2011


Voor de tweede keer organiseerde de studenten stijldansvereniging The Blue Toes op zondagmiddag 30 januari een lecture in Groningen. Zij hadden 7-voudig Nederlands Kampioen Isao Wolvekamp en Shirley Benton gevraagd om deze te verzorgen.

Hoewel het georganiseerd werd voor studenten was de lecture ook toegankelijk voor andere dansers die belangstelling hadden. En zo was er een leuke enthousiaste groep aanwezig. Een mix van jong en oud, social dansers en dansers die landelijk wedstrijden dansen.

De lecture werd gehouden in een gymzaal van de RUG. De kickbokszakken aan de muur doet vermoeden dat hier niet alleen romantisch op de klanken van de Engelse Wals gedanst wordt. Maar deze middag werd er niet gebokst, hooguit gebotst. Binnen is de temperatuur, zoals een Groningse boer zou zeggen, "rechtvaardig" te noemen. Als je het warm wilt hebben moet er gewerkt worden. Met dansen vrijwel nooit een probleem.

Isao en Shirley hadden weer leuke onderwerpen aangedragen en de groep weet Isao en Shirley te verrassen met hun antwoorden op de opdrachten. Belangrijke punten om je eigen dansen te verbeteren kwamen aan bod. Voor een aantal zal de inhoud van de workshop totaal nieuw zijn en voor de ander (deels) herhaling. Vaak blijkt er dan toch weer voor iedereen iets te leren valt omdat ook door herhaling opeens inzichten scherper worden gemaakt. Isao en Shirley lieten alles op een inspirerende wijze zien waarna de groep er zelf mee aan de slag kon gaan. De twee uur durende workshop vloog om. The Blue Toes zijn van plan om in september de derde lecture te organiseren.