Workshop Herman en Michèle Lak

Scherpenzeel - 5 februari 2011


Omdat onze afspraak in Duitsland helaas wegens ziekte niet doorgaat passen we de routeplanner aan een vertrekken we alsnog richting Scherpenzeel. Het onderwerp voor vandaag is: Maar het ligt toch nooit aan mij? Dit zal velen bekend in de oren klinken en zo ook voor ons. Herman zijn intro is dan ook voor iedereen overduidelijk. Lachwekkend soms. Vooral ook de opmerkingen van sommige heren daarop en vervolgens de reactie van hun dame. Oftewel haast iedereen heeft er wel eens of vaker last van. Goed onderwerp dus.

Via verschillende oefeningen weten Herman en Michèle ons te laten voelen dat wij toch echt eerst naar ons zelf moeten kijken voordat wij naar de ander wijzen. Tevens krijgen we vele aanwijzingen hoe er mee om te gaan, wat er aan te kunnen doen, hoe te trainen etc. Kortom de tijd vliegt. Er wordt deze keer veel alleen gedanst of met de partner op afstand.

Aan het eind wordt er ook nog gewisseld van partner voor de laatste oefeningen. Herman geeft aan dat wij moeten wisselen met het paar dat achter ons staat. Wij kijken achterom en zien daar het Italiaans-Nederlandse paar Melani staan wat net bij het team Love to Move is gekomen. In een paar minuten moest er even samen met de nieuwe partner een programma ingestudeerd worden, focus punt erbij en de vloer op. Gelijk werd duidelijk dat fouten maken met een andere partner een stuk leuker/grappiger blijkt te zijn. Maar als de volgende opdracht is dat je verbeterpunten voor je nieuwe partner moet aangeven dan denk ik toch bij mijzelf "Mission impossibel" voor mij en eitje voor hem. Ach ja, verschil moet er zijn en mij hoor je echt niet klagen hoor. Kortom lekker gedanst en weer veel geleerd in deze workshop.

© Tea