Tweede op Tilburg Moves 2011

Tilburg - 19 februari 2011


Tea danste met een blauw onderbeen de halve finale ("klein" beetje overdrijven mag toch?). De eerste lengte van de halve finale was nog niet klaar of ik struikel in een achterwaartse beweging. Tea blijft wel staan maar vermoedelijk schop ik tegen haar onderbeen aan met mijn voet. Wat het precies was? Vermoedelijk bleef mijn hak steken achter een kier/oneffenheid in de vloer. Op een aantal plaatsen op de wedstrijdvloer sloten de vloerdelen niet strak tegen elkaar aan. En het eerste stukje van de Engelse wals ging nog wel zo lekker.

Edwin en Tea worden
Edwin en Tea worden 2e bij Tilburg Moves 2011
Senioren I B foto: www.LPX-photo.nl

Daarna dus ging het dus "iets minder" omdat Tea verder moest met een zere enkel. Desondanks toch vastgehouden aan onze opdracht van deze wedstrijd en daarmee zijn we hopelijk mooier gaan dansen. En de halve finale verliep dan ook een stuk beter dan de eerste ronde. De eerste ronde was gewoon effectief om de herkansing over te mogen slaan maar we voelden wel dat we niet deden waar we de laatste les mee bezig zijn geweest. Op zich een goed teken omdat we dat daarvoor nog niet eens konden herkennen.

Bij het aflopen van de vloer zag ik in de hoek van de zaal de EHBO zitten. Uit voorzorg heeft Tea daar toch maar gevraagd om zij iets hadden om de plek die toch al dikker begon te worden te koelen. Dit was inderdaad een goed idee en daarna zijn we nog wat in beweging gebleven tot onze finale. En die mochten wij inderdaad dansen. Voor ons gevoel kon het beter maar Hans gaf na afloop al aan dat het beter was dan een aantal weken eerder in Oss. Bovendien hebben we tijdens de finale ons aandachtspunt van de laatste les wel vast kunnen houden. En ook nieuwe stukken in de choreografie van de Tango gingen goed. Die nieuwe stukken hadden we nog niet eerder op de wedstrijd gedanst. Kortom we mogen tevreden zijn.

Edwin en Tea worden
Edwin en Tea worden 2e bij Tilburg Moves 2011
Senioren I B foto: www.robronda.com

En dan volgt de prijsuitreiking. Hmmm, spannend moment altijd weer. En dan heb ik het niet over de grootte van het podium want volgens mij was deze niet bedoeld voor koppels en al helemaal niet met wijd uitstaande ballroom jurken. Maar als je elkaar vasthoudt en met de hakken over de rand gaan staan dan kan het toch. In het circus doen ze veel moeilijkere dingen. Wij mochten op de tweede plek staan. Weer twee promotie punten erbij en ons saldo staat nu op 12 punten.

Natuurlijk gaan we na de prijsuitreiking nog niet naar huis. Uiteraard willen wij Hans en Belinda nog zien in hun IDSF wedstrijd. Een hele mooie kwartfinale hebben zij gehaald. En 's avonds willen we de wereldkampioenen Benedetto Ferrugia & Claudia Köhler nog zien en het sterke veld waarin zij staan. Wow wat is dat genieten.


Hieronder enkele YouTube filmpjes van de finales. Met dank aan Willem Broekstra voor deze mooie opnames!

Onze eerste ronde in de Senioren 1B.

Finale IDSF Adults Standard met wereldkampioenen Benedetto Ferrugia & Claudia Köhler met nummer 121.

Finale IDSF Adults Standard met wereldkampioenen Benedetto Ferrugia & Claudia Köhler met nummer 121.

Finale IDSF Senioren I Standard met Nederlanders Rene Ewals & Ymke Lemmens met nummer 220.