Derde op Swinging World Trophy

Steenwijk - 21 maart 2011


Opstaan, douchen, haar, make-up, tassen pakken en op weg naar Meppel voor een privé les, hapje eten, druivenstruik opbinden, op naar Steenwijk, start van de wedstrijd 18:00 uur. We zijn zoals gewoonlijk ruim op tijd, maar de parkeerplaats is al bijna helemaal vol. Zeker nog wat anders te doen in de omgeving. Mooi tafeltje uitgezocht, nog even bijkletsen met wat anderen, helaas tafeltje ingepikt, dus op zoek naar een nieuw plekje waar we met de gehele groep kunnen zitten. Want met een hele groep zijn we, circa 20 personen en dan heb ik de supporters die op een andere plek ik de zaal zaten nog niet eens meegerekend. Kortom over aanmoedigingen zeker niet te klagen.

Opkomst voor deze wedstrijd is goed, veel halve finales, en de sfeer zit er goed in. Tevens is er een prof-wedstrijd wat ook altijd leuk is om te zien. In onze klasse dansen er 11 paren mee, veel van de vaste paren zijn aanwezig en er is een nieuw paar vanuit de D-adults bijgekomen. In de voorronde is het druk op de vloer, met hier en daar een kleine botsing. Wij zijn blij gelijk doorgeplaatst te zijn naar onze halve finale. Dus even de tijd om bij de stand van QueenE te shoppen en wat stoffen te bekijken. Hier een daar een praatje maken en dan is het al snel weer tijd voor de halve. Goed opwarmen voor we weer de vloer op gaan en gaan met die banaan. O ja, niet vergeten basic slow fox te dansen. 's Ochtends hadden we nog wat goede aanwijzingen ontvangen in de les en het is toch wel prettig als je gelijk in de wedstrijd merkt dat het effect heeft. Dit is niet altijd zo want sommige dingen hebben gewoon even tijd nodig om te bezinken. Maar als het een keer zoals nu gelijk effect heeft is dat toch wel lekker. Met name de Engelse wals en de Tango liepen lekker. Daarnaast waren de aanmoedigingen vanaf de kant zo duidelijk hoorbaar en aanstekelijk dat er toch even een schepje bovenop gaat, met als gevolg dat we doorgeplaatst waren naar de halve finale. Ook die gaat lekker waardoor we uiteindelijk met een derde plek naar huis gaan. We hopen toch nog een keer op de eerste plaats te komen, maar geduld is een schone zaak. Nu eerst maar trainen, lessen, trainen, trainen en zorgen dat je beter wordt. Dan komt die eerste plaats vanzelf een keer/of niet. Tot die tijd hoef je nog geen Weense wals te dansen en dat is dan wel weer een voordeel.

Eén van de juryleden (Frank Venables uit Engeland) zal maandag een lecture geven in Meppel. Dit zijn altijd hele leuke en interessante lectures. We zijn dan ook heel benieuwd welke punten/technieken hij zal behandelen.

Kortom het was weer een gezellige wedstrijd met veel aanmoediging en leuke resultaten voor veel van de paren (niet waar Belinda?).

Edwin en Tea
Edwin en Tea
Senioren I B foto: www.wagenmakers.nl