Op Limburg Danst 2011 eerste geworden

Weert - 2 april 2011


Weert is voor noordelingen een wedstrijd op behoorlijke afstand. En toch ook weer heel dichtbij. Door de gemoedelijke presentatie tijdens de wedstrijd voel je je snel thuis. Wij begrijpen nu waarom iedereen dit een geweldige wedstrijd vindt. Volledig mee eens. Nee, dat ligt niet aan de onze eerste 1 e prijs in de S1B. Er was veel zorg besteed aan de aankleding van de zaal, opvallend goede muziekkeuze, stoelen met gedekte tafels langs de kant van de vloer en leuke extra prijzen.

Edwin en Tea worden
Edwin en Tea worden 1e bij Limburg Danst 2011
Senioren I B foto: www.robronda.com

Eigenlijk was het zonde om vandaag binnen te zitten. Buiten zomerse temperaturen en wij zitten 's ochtends binnen voor een privé les met Jörgen. Maar het is heerlijk om weer verder te bouwen op voorgaande lessen van je trainers. Daarna rijden we door naar Hans en Belinda Blaauw. Met hun rijden we mee naar Weert: super gezellig. In de zaal in Weert was het warmer dan gebruikelijk bij een wedstrijd en zeker onder de lampen. De vloer vonden we ook kleiner en vooral stroever dan gebruikelijk. Edwin doet na het indansen nog snel even een schoenenwissel. Het blijkt een goede keuze want in de voorronde danst de vloer heerlijk. Met Jörgen hebben we afgesproken dat Edwin in de Engelse Wals Tea haar ruimte zal geven. Het voelt onwennig en het lukt niet overal, maar soms wel. Dat is ook niet gek, het is ook nog niet eens getraind. Op de video zien we later dat het nu al redelijk gelukt is. Natuurlijk zien we ook de nodige storende dingen (iets van latere zorg) maar we zien ook de verbeteringen terug. De overige dansen dansen we zoals we gewend zijn maar toch heeft het daarop ook een positieve invloed gehad.

Geen idee eigenlijk hoeveel en wie er allemaal op de vloer stonden in de voorronde. Een aantal S2B er hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in een andere klasse mee te dansen. Daardoor zijn er genoeg paren om voorronde en herkansing te hebben. Gelukkig zijn wij direct doorgeplaatst. Dit geeft ons de tijd om even langs de verschillende stands te lopen en make-up (StarMagic), jurken (Stunning dresses), sieraden (CJ-creations), jurken (?) etc. Daar ziet Tea mooie wimpers en maakt van de gelegenheid gebruik om deze voor een aanbiedingsprijs te kopen incl. wimperlijm en tevens ter plekke bijpassende make-up te laten verzorgen. Ja het heeft zo z'n voordelen om gelijk doorgeplaatst te zijn. De standhouder verteld dat hem door de organisatie gevraagd is een make-up doos beschikbaar te stellen als prijs. Tea grapt dat één met groen wel mooi uit zou komen, maar hij geeft aan dat mensen die willen niet krijgen.

Onze finale zit tussen herkansingen en halve finales in, dit i.v.m. de verdere tijdsplanning. Wij staan braaf op tijd langs de vloer klaar. "En dan nu de finale S1B ... niks. Paren komt u op de vloer ...niks". Edwin draait zich om en wijst op zijn rugnummer, oh ja rugnummers opnoemen.. Paar 171: Edwin Bakker en Tea Hof (dat wij in de finale zaten wisten we natuurlijk al maar dat gold niet voor alle paren). De vloer stroomt vol met paren en de muziek start. De finale loopt lekker. Engelse wals vond Edwin moeilijk qua maat maar het ondanks de vroege start zat hij toch goed in de muziek. En voor je het weet ben je al weer klaar rond negen uur terwijl de rest van de halve/finales nog komt (dat voelt vreemd). Senioren Latin en 10-dans adults was ook leuk om te zien.

We waren maar bij de Love to Move paren gaan zitten dus over aanmoedigingen vanaf de kant niet te klagen. Zelfs de presentatie valt het op en geeft blijk van haar waardering. Iedereen wordt aangemoedigd tot en met (zelfs wij vreemde eendjes) en als je niet in de finale zou komen kan het daar niet aan gelegen hebben. Wij gaan uiteindelijk met een 1 e prijs naar huis en Debora geeft aan dat wij ... nog een make-up doos mogen uitzoeken bij StarMagic. Zul je altijd zien dat het net weer treft. Achteraf met een aantal paren nog even gezellig wat gedronken in het aanwezige café/kantine waarna we naar ons logeeradres gingen. Het was weer een lange drukke maar oh zo gezellige dag. Staat zeker weer in de agenda voor volgend jaar.