Derde op Lets Dance

Amstelveen - 16 april 2011


Voorronde is door ons effectief gedanst. In 1x door naar finale maar helaas geen "wauw" gevoel tijdens het dansen. Tea haar rechterschouder is pijnlijk en Edwin had niet het gevoel lekker in de muziek te zitten. Halverwege de voorronde ging het wel steeds beter. Maar we mogen niet klagen. In 1x door naar de finale. Met 14 van de 20 crossen als 2 e koppel.

En dan is het wachten. Op één of andere manier nodigt de zaal in Amstelveen altijd uit om rond te lopen en bij te kletsen. Genoeg tijd voor een zout kippensoepie. Terug rennen naar ons tafeltje om op tijd te zijn om de eerste finale van Hans en Belinda op video vast te leggen. Andere dansvrienden aanmoedigen tijdens hun rondes. Warm huppelen en dan is het tijd voor de verdeling van de plaatsen 1 tot en met 6 in de S1B. Van Hans krijgen we nog even wat tips mee om op te letten en dan is het gaan.

De finale voelt veel beter dan de voorronde. Geen idee meer wat we gedanst hebben. Wel herinneren we ons dat we in de Slowfox creatief gedanst hebben om een andere koppels te ontwijken. En in de quickstep dachten we beide van: "ahum, wat we nu dansen mocht dat nu wel of niet in de basics". Maar we hebben geen commentaar gehoord en van andere paren horen we dat het ook geen consequenties heeft als je eens een keer de fout in gaat. Over onze finale zijn wij best tevreden. De jury was wel heel erg verdeeld. Een aantal zet ons op eerste en tweede plekken. Gelukkig maar twee juryleden die ons consequent vierde of vijfde plaatsen. Uiteindelijk behoorlijk spannend en de tweede plek gaat net aan ons neus voorbij. Derde plek voor ons en helaas dit keer geen promotie punten.