Zesde op 6e NVAD Paascup

Hilversum - 25 april 2011


Maandagochtend 2e paasdag staan we weer vroeg bij de wedstrijd van de NVAD. De avond ervoor de NADB wedstrijd in Cuijk gedanst en dat werd een latertje. Pas om 1:15 uur konden we naar het hotel rijden. Normaal gesproken heeft Tea behoorlijk wat tijd nodig om haar en make-up te doen. Dankzij een tip van een hoofdklasse paar hebben we flink wat tijd daarop weten te besparen. Het ontbijt eten we onderweg in de auto op. Maar ondanks dat, het blijft een korte nacht.

In de Open Klasse bij de junioren was er een mooie op komst van 12 paren. Ook hier uitdagingen die we ondanks vermoeidheid wel aangaan. Op een bomvolle vloer gaat het indansen eigenlijk boven verwachting goed. De eerste ronde daarentegen niet. Engelse Wals weten we elkaar niet goed te vinden en we moeten veel uitwijken. Dan maar op de rest het proberen te herstellen. Het was dan ook geen verrassing dat we herkansing mochten dansen.

De herkansinsronde was voldoende voor de finale. We vergeten dat we moe zijn en gaan er vol voor in de finale. Het is de beste ronde maar helaas eindigen we als 6e. Er had misschien meer in gezeten want een aantal paren hebben we ook wel eens van gewonnen maar vandaag is dit het maximum.

Het belangrijkste voor vandaag was dat wij onze 5e NVAD wedstrijd hebben gedanst om in juni het NK van de NVAD te mogen dansen. Om deze 5 wedstrijden te dansen viel nog niet mee omdat veel wedstrijden van de NVAD ongunstig vielen met mooie wedstrijden bij de NADB die wij niet willen missen (Papendal, Steenwijk, Tilburg). Gelukkig is er geen kink in de kabel gekomen en gaan we ons nu voorbereiden op het NK in juni.