The Seventh Mount

Zevenbergen - 23 en 24 juli 2011


Het is midden in de zomer en het is prachtig weer voor een gezellige wedstrijd. Buiten regent het en binnen dansen we ons drijfnat van het zweet. Dit keer ons debuut in de IDSF senioren I. Hartstikke leuk maar tegelijkertijd zien we er ook als een berg tegenop. De Weense wals als extra dans en alle andere dansen moeten ook nog eens extra lang volgehouden worden. We gaan het meemaken. Met 27 paren gaan we van start. En het schijnt een erg sterk veld te zijn. Ons doel van vandaag . niet laatste worden.

Voorronde werd gedanst in drie series en als je tussen de series door staat te kijken naar andere dansparen dan realiseren we ons dat het nog lastig wordt om geen hekkensluiter te worden. Tegen verwachting in houden we de Weense wals helemaal tot het einde vol. In mijn enthousiasme vergat ik even dat Tea duizelig wordt van al dat gedraai. Gelukkig viel zij niet om wanneer ik haar uitdraaide om het publiek te bedanken. En daarna ervaren we hoe slopend een quickstep kan zijn.

Edwin en Tea
Edwin en Tea tijdens The Sevent Mount in Zevenbergen
Senioren I B foto: www.robronda.com

De voorronde ging erg goed maar uiteraard moesten wij nog wel een herkansing dansen. De beste 18 paren zijn verzekerd van een plekje in de kwart finale. Er zijn nog 6 plaatsjes te verdienen voor de kwart finale (24 paren) en natuurlijk willen wij daar aanspraak op maken. Dit keer moeten wij in de herkansing alle dansen achter elkaar dansen want er zijn nog negen paren over. Helaas geen opsplitsing in series zodat je tussendoor even op adem kunt komen. Wij hielden het vol. Bovenverwachting bleken wij zelfs goed genoeg gedanst te hebben voor de kwartfinale. Geen laatste geworden, dat is al zeker. De kwart finale is voor ons ook gelijk de laatste ronde, dat is helaas ook zeker. Maar dat vinden we niet erg. Bij het zien van de halve finale weten wij dat we absoluut nog een heel eind moeten groeien willen we een ronde verder komen. Tegelijkertijd zijn we heel blij met onze prestaties omdat we niet verwacht hadden dat we in dit veld in staat zouden zijn om de kwartfinale te halen.

De rest van de dag genieten we van de geweldig leuke wedstrijd. Het moet gezegd worden dat er alles aangedaan wordt om de wedstrijd tot een succes te maken. Leuke sfeer, goede vloer en de zaal is mooi aangekleed. De organisatie verdient zeker een groot compliment.

Met een gedeelde 22/23ste plek gaan we de volgende dag vol vertrouwen de vloer op voor onze wedstrijd in de S1B. Met zes paren dit keer helaas twee finales. Gelukkig bedenk ik mij op tijd dat we in de Engelse wals ons moeten houden aan de basic. Bij de eerste ronde worden we van alle kanten aangemoedigd. Als je weet dat je trainer kijkt en staat aan te moedigen dan doe je ongemerkt toch beter je best. Beide ronden gingen best goed hoewel het uiteraard ook nu weer altijd beter kan. Het is goed voor een derde plek. Weer derde, we lijken daar patent op te hebben. Net geen promotiepunt, maar wel lekker gedanst.

We hebben nog wat energie over om ook bij de Adults D van start te gaan. En wij hebben nog drie andere paren uit de S1B weten over te halen om ook mee te doen. Het blijft bij een voorronde en herkansing. Wij bleken vermoeider te zijn dan we dachten. Na afloop drinken we met onze dansvrienden nog gezellig even in de bar en dan is het geweldige dansweekend weer om, helaas.