QueenE Challenge Trophy

Steenwijk - 24 september 2011


Na de zomerstop is het voor iedereen toch spannend om weer met elkaar op de vloer te staan. De meeste wedstrijdparen zitten ook in de zomerperiode niet stil. In de zomer wordt er door de meesten hard door getraind. Bij zo'n eerste wedstrijd is het dan weer spannend om te zien hoeveel progressie er door iedereen gemaakt is. Aan de reactie van anderen langs de kant konden we opmaken dat er geen uitschieters zijn. Het deelnemersveld is in zijn geheel sterker geworden en het niveau lijkt ook nog eens dichter bij elkaar gekomen te zijn. Ook conditioneel hadden de paren zich goed voorbereid. Dat beloofd een spannend jaar te worden.

Op de vloer dus een spannende en zeker ook een sportieve strijd. Maar naast de vloer is het verschrikkelijk gezellig. Iedereen heeft elkaar voor een lange tijd niet gezien. Vooral zo'n eerste wedstrijd is dan inspannend en ontspannend tegelijkertijd. Dit keer was in Steenwijk de stem van Cor van de Stroet minder door de microfoon te horen. Er is een nieuwe generaties dansleraren cq -trainers uit het het noorden die hun debuut maakten als presentator cq presentatrice. En dat was hartstikke leuk!

En hoe ging voor ons de wedstrijd? Tea had er alle vertrouwen in. Het indansen voelde zo lekker bij haar. Helaas gaf Edwin tijdens de voorronde haar niet hetzelfde gevoel. Maar er is effectief gedanst en Edwin hield zich aan zijn opdracht. Een plekje in de halve finale is binnen.

Ook de halve finale was goed voor de volgende ronde ... de finale. Sterker nog ... aan de kant was iedereen dol enthousiast. Over de slowfox was Edwin minder tevreden. Het was moeilijk om op gang te komen over een drukke vloer. Toch is dit niet te zien aan het aantal crossen dat wij kregen.

Oei, en dan moet later op de avond de finale nog komen. De vermoeidheid neemt toe en er wordt al meer gegaapt door Edwin. Nog een laatste ronde er vol voor gaan want nu worden de plekken 1 tot en met 6 echt verdeeld. Voor ons gevoel wel zeker zo'n goede ronde als de halve. Reuze nieuwsgierig zijn we naar de uitslag. De nummer 1 van vorige wedstrijd is nu 6e. Dat is voor de rest van de finalisten heel verrassend. Is de rest van de uitslag dan ook anders dan anders? Dat valt mee. Wij worden WEEEEEEER derde. Dit keer voor de verandering wel één hele promotiepunt. Natuurlijk zijn wel superblij met het resultaat. Wij hebben fijn gedanst. Het kan beter maar bij het begin van het seizoen al zo kunnen dansen is een leuke opstekker voor de komende maanden.

Met dank aan Willem Broekstra hier wat bewegende beelden van deze wedstrijd:

Voorronde Senioren 1B


Finale Senioren 1B