Nederlands Kampioenschap

Almere - 6 november 2011


De wedstrijd der wedstrijden, .. of gewoon een wedstrijd?

Sommige bereiden zich voor zoals voor iedere wedstrijd, maar voor de meesten is het toch wel speciaal. Als je de berichten via social media zo volgt wordt nog menig privéles geboekt, extra getraind, nieuwe jurken aangeschaft, nieuw kapsel en wordt er heel wat geprept.

Voor ons was het eigenlijk gewoon zoals anders. Omdat we afgelopen wedstrijd in Amstelveen gepromoveerd waren was dit onze eerste wedstrijd in de A-klasse en konden we voor ons gevoel ontspannen dansen. We waren heel benieuwd waar we zouden staan. Na de eerste ronde waren we niet gelijk door, hetgeen we ook niet verwacht hadden. Dus op voor de herkansing. Die verliep beter en goed genoeg om een duidelijke plek in de finale op te eisen. Ons doel voor deze dag was gehaald. De basisdans zijn we gelukkig van af maar de Weense Wals hebben we er voor terug gekregen. Wat heb je liever? De WW kwamen we best wel door en daarna is de Slow Fox ook geen probleem, maar bij de QuickStep merk je toch dat er nog een stukje WW in je benen zit. Verbazingwekkend bleek achteraf toch de QS onze beste dans te zijn van deze wedstrijd. Dat is weer eens wat anders.

Finale verliep zonder vallen en opstaan. Tijdens de finale werden we van diverse kanten van de vloer fanatiek aangemoedigd. Dat voelt geweldig als je op de vloer staat, echt top. En daar komt nog bij dat je op het NK in de finale staat ... en het is weer gelukt om de traditie van "finale dansen" voort te zetten. Uiteindelijk gingen we met een 6 e plek tevreden naar huis. Nou nee, wel tevreden niet naar huis, maar naar vrienden waar we bleven slapen zodat we de volgende dag in Almere de junioren konden aanmoedigen.

Ook op zondag was er weer veel mooi dansen te zien en zat de sfeer er weer goed in door de presentatie van Henk Peter Vos en Ronald Straatman. Daarnaast was er net als zaterdag nog een wereldrecordpoging cha-cha-cha voor spieren voor spieren en een demo van een latin formatieteam. Kortom een geslaagd dansweekend.