1e plaats op regiowedstrijd Cor van de Stroet (Daveno)

Meppel - 5 februari 2012


Edwin en Tea
Edwin en Tea worden 1e in Open Klasse Senioren

"Geeeeeeuw”. Het is 6 uur ‘s ochtends. Van wie was het idee ook al weer om deze wedstrijd te dansen? Zondagochtend vroeg voor de lol je bed uit rollen … Tea mag als eerste want die heeft het langste werk. In Meppel aangekomen zien we een grote touringbus staan en een lange rij mensen voor de ingang. En in de kleedkamer is het nummertje trekken voor het omkleden maar het lukt uiteindelijk om onszelf in de wedstrijdkleding te hijsen en ook nog even in te dansen. De vloer van Cor en Janny van de Stroet kennen we goed maar de afmetingen zijn toch kleiner dan normaal omdat er nu ook meer publiek in de zaal zit. Het maakt ons toch enigszins nerveus want we weten vrijwel zeker dat het onderweg ergens iets anders gaat lopen dan we gewend zijn. En uitwijken is nog steeds een vaardigheid die meer ontwikkeling behoeft. Ahum, we kunnen ook denken “het is de bedoeling dat we onderweg geblokkeerd worden”. Klinkt beter!

Er zijn vier paren die meedoen in de open klasse Senioren. Van één paar weten we niet hoe goed ze zijn. Van de andere paren zouden we normaal gesproken boven moeten eindigen. Maar vandaag gaat het niet om het winnen. We zien de wedstrijd meer als een demo en pakken de uitdaging op om voor ons zelf lekker te dansen. En hoewel er maar vier paren zijn mogen we toch 3x de vloer op. De eerste 2x als general look en de laatste keer is finale. Een mooi besluit want op die manier mogen een keertje extra dansen.

Wat de laatste wedstrijd niet lukte ging nu wel beter. We wisten beter ons danshouding aan te nemen, beter te focussen en beter samen te dansen. En toch herken je dat je onderweg wat dingen laat liggen uit de laatste lessen. Jammer maar dat gaan we de komende weken proberen meer eigen te maken. Tja, wij werden eerste maar dat had iedereen verwacht omdat wij in de landelijke wedstrijden ook in een hogere klasse dansen dan de rest. Belangrijker dan winnen was dat we ook met plezier gedanst hebben (hoewel winnen natuurlijk wel leuk is).

De prijsuitreiking van de wedstrijdkleding klasse in de standaard werd al voor de latin gedaan. Hmmm, best fijn eigenlijk. Dat hebben de profs dus altijd. Maar voor ons geen reden om het pand eerder te verlaten. De rest van de paren uit Meppel willen we ook wel eens zien en aanmoedigen en wij zijn natuurlijk reuze nieuwsgierig waar die grote wisselbeker van de DaVeNo terecht komt. Ook de andere paren hebben flink hun best gedaan en zo blijft de wisselbeker in ieder geval tot de volgende DaVeNo wedstrijd in Meppel staan.

Al met al kunnen we terugkijken op een super leuke wedstrijd. Leuke presentatie door Luciël en erg mooie muziek. Wat hebben wij vaak gedacht “wat jammer dat wij deze muziek niet krijgen”. Het was de moeite waard om hier vroeg voor uit bed te rollen.