De Danser 50 ste editie

Badhoevedorp - 10 maart 2012


Opstaan, douchen, make-up, tas pakken, rijden, sleutel B&B halen, op naar de wedstrijd, alvast bijpraten in de wachtrij in de hal, en dan kan het feest beginnen. Eigenlijk niets anders dan normaal, maar dan ..

Dan is het eindelijk zo ver, de 50 ste editie van De Danser in Badhoevedorp. Altijd al een hele leuke en gezellige wedstrijd waar we met veel plezier naar toe gaan. Dan denk je kan het nog beter en nog gezelliger. Ja hoor, Stella Ponne en haar team hebben zichzelf overtroffen. De aankleding was voortreffelijk met o.a. een boog van gouden ballonnen en rode loper bij de ingang, tafels mooi gedekt met linnen, groot scherm met logo en leuke filmpjes tussendoor, een demo, leuke presentatie, en natuurlijk DE kruisfinale. Onze complimenten.

Wij zijn vroeg dus zoeken we een mooi tafeltje uit aan de vloer. Sinds lange tijd hebben we weer het idee met een groep te zijn. Henk en Lydia en Robert en Sienette doen ook mee en ook Hans en Belinda zijn speciaal voor deze wedstrijd gekomen. Zij kunnen helaas zelf nog niet meedoen, maar aanmoedigen kan wel natuurlijk en wordt altijd zeer gewaardeerd. Je ziet dat veel paren die zelf door blessure of ziekte niet mee kunnen doen toch naar deze wedstrijd komen om te kijken. Dat zegt al voldoende lijkt mij. Even indansen (toppie vloer zonder kieren) en dan kan de wedstrijd beginnen. Wij hebben 8 paren dus een volledige wedstrijd met VR-HK-finale. Edwin zijn voet speelt nog steeds op dus hij is wel blij dat wij voor de verandering een keer gelijk door zijn. Dat scheelt weer een ronde dansen. Lekker omkleden en in gewone kleding kunnen genieten van de rest van de wedstrijd en hier en daar wat bijgepraat. Time flies when your having fun, dus voor je het weet is het weer omkleden, opwarmen en op naar de finale. Deze gaat een stukje beter maar ideaal is anders. Afwachten dus wat de uitslag is.

Onze voorronde in de Senioren 1A.

Niet alleen de organisatie heeft er veel aandacht aan besteed, maar ook veel dansen wilden deze 50 ste editie niet ongemerkt voorbij laten gaan en verrasten de organisatie met felicitaties, cadeaus en andere verrassingen. Bij de finale S I hoofdklasse bleek dat Charlotte en Erica speciaal voor deze gelegenheid door hun sponsor voorzien waren van jurken in de stijl van 50 jaar geleden, dus veel tule, heééééél veel tule, ja dat is even wennen met dansen maar wel een heel leuk idee en een mooi gezicht. Ook voor de kruisfinale, een wel bekend begrip voor de dansen die in Badhoevedorp komen, waren sommige deelnemers goed voorbereid met o.a. maskers en lange sokken. Het was weer een groot plezier om te zien hoe velen zich weer lekker uitleefden op de muziek en sommige iets minder. Terecht ging de prijs dit jaar naar Eric Voorn en de winnares van de S1 Deb. Wij gingen in onze klasse uiteindelijk met een 2 e prijs naar huis, waar we zeer tevreden mee waren gezien de omstandigheden. De vraag blijft echter is het nu ondanks de omstandigheden of dankzij de omstandigheden?

Oh ja, het eerste puntje is binnen!