Nederlands Kampioenschappen

Almere - 19 mei 2012


Edwin en Tea worden
Edwin en Tea worden 7e bij Nederlandse Kampioenschappen NADB

De aanloop naar de Nederlands Kampioenschappen is voor ons dit keer niet optimaal geweest. Vanaf eind november vorig jaar gooit een doorgezakte voet van Edwin roet in het eten. Heel december vrijwel niet kunnen dansen. En daarna ging het langzaam aan beter mits we er voldoende rekening mee hielden. Het gooide de afgelopen maanden een rem op onze ontwikkeling. Maar desondanks dat zijn we heel erg blij überhaupt mee te kunnen doen. Zo vlak voor het NK hoor je zulke vervelende berichten van dansvrienden die met het NK in zicht door een blessure uitgeschakeld raken.

De senioren I A klasse is voor ons een uitdagende klasse. Veel paren zijn aan elkaar gewaagd en iedereen wil graag die finale op het NK dansen. En ook wij willen op het NK optimaal presteren. Van de specialist hebben we te horen gekregen dat Edwin met zijn blessure gewoon kan deelnemen en dat geeft op zich een gerust gevoel. Tot nu toe heeft Edwin altijd zonder pijnstillers gedanst en getraind maar nu toch maar aan de paracetamol. Helaas voorkomt het niet dat Edwin toch bij het indansen al voelt dat de voet niet vol belast kan worden. De warming up wordt minimaal om toch nog iets over te houden voor onze rondes.

De voorronde ging redelijk maar niet goed genoeg. We kunnen veel beter. Edwin is te gespannen en denkt te veel aan zijn voet. Jammer want we hadden graag de herkansing overgeslagen al was het maar om de voet een ronde te sparen.

Met aanwijzingen van Jörgen en Shirly (onze trainers en coaches) gaan we de herkansingsronde in. Fijn dat ze er zijn om je bij zo'n belangrijke wedstrijd te steunen en supporten. En wij zijn blij om te horen dat ze zien dat we weer dansen op het niveau dat ze van ons gewend zijn. Het is voldoende voor de halve finale. Nog 10 paren in de race en nu worden de finalisten geselecteerd. Voor ons gevoel een iets mindere ronde. Het blijkt inderdaad te weinig te zijn om de finale te bereiken.

Uiteindelijk worden we 7 e van de 12 paren. Natuurlijk balen we ervan niet in de finale te kunnen knallen. Aan de andere kant realiseren wij ons ook dat we toch trots mogen zijn op de ontwikkeling die we doormaken ondanks de omstandigheden. Wij zijn extra gemotiveerd om weer hard aan de slag te gaan om het volgende NK wel in de finale te staan. Een lastige opgave want het is een sterke klasse en wordt volgend jaar alleen maar lastiger. Maar wij gaan de uitdaging aan.

In de finales moedigen we onze dansvrienden aan en zijn razend nieuwsgierig naar de uitslagen. Wederom spannend onderdeel van het NK. En daarna ontspanning in de bar. Met improvisatie wordt er een bittergarnituur geslacht vanuit kroketten en frikadellen. En later zitten we tot diep in de nacht nog te genieten van de overwinning van onze (inmiddels ex-) S1A klasse-genoten waar we kunnen blijven slapen. Fijn om zoveel dansvrienden te hebben.

Ook de tweede NK dag komen we kijken hoe de adults het gaan doen en aanmoedigen natuurlijk. Helaas hier dansvrienden zien stranden in de kwartfinales, maar gelukkig ook anderen zien stralen in de finales. Een mooie afsluiting van het NK weekend. Weer veel inspiratie opgedaan om volgend jaar de uitdaging weer aan te gaan.

Onze voorronde in de Senioren 1A.

Onze herkansing in de Senioren 1A.