Weer van start

Steenwijk - 27 oktober 2012


Edwin en Tea
Edwin en Tea
Senioren I A foto: www.wagenmakers.nl

Het was al weer een tijdje geleden. Om precies te zijn in mei op het NK was onze laatste wedstrijd. Na 5 maanden rust voelde de eerste wedstrijd een beetje onwennig aan. Zelfs de zenuwen staken weer de kop op. Maar ja, je moet er weer even doorheen en het zal alleen maar beter worden. Haal jij de boodschappen,ooh ja, even denken wat moest er ook al weer allemaal mee. Make-up, hoe deed ik dat ook al weer, koffer pakken, alles in de auto, schoonmoeder ophalen, die ondanks haar niet geringe leeftijd van 81 jaar toch zeker weer zin had om mee te gaan en met z'n allen op naar Steenwijk.

De verbouwing van de Meenthe was helaas nog niet klaar maar er was al goed te zien hoe mooi het straks zal worden. Door de organisatie was er hard aan gewerkt om alles klaar te hebben voordat het publiek binnenstroomde. Tenminste voor zover dat mogelijk was want wij begrepen dat er eerst nog heel wat bouwstof weggewerkt moest worden. We waren ruim op tijd dus rustig thee gedronken, iedereen die we lange tijd niet gezien hadden weer begroet en ingedanst.

Hoe zou het gaan met de nieuwe programma's voor het eerst op de wedstrijdvloer? Eerste ronde alle paren op de vloer dus uitwijken is noodzakelijk en dat is nou net wat er nog niet zo goed in zit met de nieuwe programma's. Geheel volgens verwachting waren we niet gelijk door geplaatst en mochten we het nog eens proberen in de herkansing. Dat ging gelukkig al een stukje beter. We hoopten op een kansje om toch in de finale te zitten maar helaas zat dat er deze wedstrijd nog niet in. Anderen waren hier wel verbaasd over en gaven aan dat het er best wel in gezeten had, maar jury beslist en deze keer dus geen finale voor ons. Stug doortrainen en hopen op een beter resultaat bij de volgende wedstrijd. Daar hebben we alle vertrouwen in want nieuwe programma's hebben nou eenmaal even de tijd nodig om je eigen te worden. Zeker gezien de blessure van de afgelopen tijd zijn we blij dat we al weer zo kunnen dansen en trainen en dan komen die finales vanzelf wel weer. Uiteindelijk zijn we 7e geworden.

De demo van Herman en Michèle en het NK van Aerjen en Monique waren beide een genot om naar te kijken. Kortom een leuke afwisselende wedstrijd met een zoals gewoonlijk een gezellige sfeer. Ondanks dat het soms even een stoelendans was om je eigen plekkie weer te veroveren en ondanks dat we geen finale hadden (maar dientengevolge wel eerder konden omkleden ;-)) gingen we na de finalisten gefeliciteerd te hebben met een voldaan gevoel weer naar huis en lagen we rond 03:00 uur weer in ons bedje.

De klok ging een uurtje terug maar toch ging de wekker de volgende dag weer veel te vroeg. Ontbijtje en weer in de auto naar Steenwijk om de debutanten en adults aan te moedigen. Eerst zitten we nog alleen maar al snel komen Robert en Sienette erbij en Jurgen en Marjolein en 's middags Tjetien dus is het al weer een gezellig groepje hetgeen het volume van de aanmoedigingen ten goede komt. Ook nu is er weer een demo en is er veel moois te zien op de vloer. 's Avonds nog SYTYCD gezien en toen was het weekend vol dansen al weer voorbij. Op naar de volgende wedstrijd ...

Dalfsen, altijd reuze gezellig !!!!!!!!

maar eerst .. trainen.