Hoogtepunten


Al vanaf onze eerste wedstrijd hebben wij ervaren dat wedstrijddansen ondanks de spanning en ondanks dat niet alles perfect ging toch gewoon leuk is om te doen. Eigenlijk was dat onze eerste kleine overwinning ... de stap nemen om de wedstrijdvloer uberhaubt op te gaan. De grootste tegenstander ben je vaak zelf.

Vanaf het moment dat wij wedstrijden zijn gaan dansen hebben we een aantal resultaten behaald waar wij met plezier aan terugdenken.

Edwin en Tea op Holland Masters Papendal
Edwin en Tea op Holland Masters Papendal 2010
Senioren I B foto: www.robronda.com

Met eerste plekken promoveren

Vanuit de laagste klasse junioren bij de NVAD zijn wij een aantal keren gepromoveerd. Tot nu toe steeds de oude klasse verlaten met een eerste plaats.

Verwent met finale plekken

Tot aan de open klasse hebben wij ook vrijwel altijd finales gedanst. Onze groei in dansen was blijkbaar groot genoeg om de volgende klasse weer een finale plaats te kunnen afdwingen. Bij de debutanten 2 (NVAD) zelfs de eerste wedstrijd in die klasse de eerste plek weten te bemachtigen. Wat finales dansen betreft zijn wij misschien een beetje heel erg verwent geraakt.

Kampioen basic standaard

Wat begon als "we doen voor de lol de basic wedstrijden van de NVAD, want wij zijn er dan toch" resulteerde in dat wij veel basic wedstrijden ballroom ook wonnen en op het Nederlands Kampioenschap NVAD 2009 eerste werden in basic van de ballroom bij de debutanten.

Bondskampioen S1C 2009 NADB

Op de Nederlandse Kampioenschappen bij de NADB (2009) werden wij in de senioren 1C klasse eerste.

10 wedstrijden 8 keer 1e

Promotie naar de senioren 1B volgde nadat wij alle 10 wedstrijden in de klasse ook in de finales dansten en daarbij 8 x op de 1e plek eindigden.

5e op NK NVAD ... junioren

Op het Nederlands Kampioenschap NVAD 2010 in de Open Klasse junioren eindigde wij (als senioren paar) toch nog op een 5e plaats.

3e op NK S1B 2010 NADB

Op het Nederlands Kampioenschap NADB 2010 zijn wij in de Senioren 1B klasse als 3e geeindigd.

Toen wij aan wedstrijddansen begonnen hadden wij nooit verwacht dat we dit zouden kunnen bereiken. Voor een ander stelt het wellicht weinig voor. Voor ons zijn het kleine mijlpalen op de route om steeds beter te leren dansen.