Holland Masters

Papendal - 9 oktober 2010


Vorig jaar vonden wij dit een bijzondere wedstrijd. Het was toen onze tweede wedstrijd bij de NADB op een prachtige locatie. En de IDSF wedstrijd was toen prachtig om te zien. Echt top dansen om van te genieten. De verwachtingen voor dit jaar zijn dan ook weer heel hoog. We maken er een lekker lang weekend van en gaan beide wedstrijddagen genieten.

Edwin en Tea op Holland Masters Papendal 2010
Edwin en Tea op Holland Masters 2010
Senioren I B foto: www.robronda.com

Rond een uur of 12 zijn we al in Papendal. Vroeg genoeg om een glimp van het feestje van de G-klasse mee te pakken. Daarna ook nog wat rolstoeldansen kunnen zien. Er zijn paren bij waar je ademloos naar kunt kijken. Helaas niet alles kunnen zien want de timetable bleek wat wispelturig. Het leek dat we een uur later onze eerste ronde zouden hebben maar dat werd toch weer teruggedraaid. Sneller dan verwacht moeten we ons omkleden en staan we al op de vloer. En voor een eerste ronde ging deze lang niet slecht. De halve finale plek hebben we in de voorronde veilig gesteld. De herkansing mogen we overslaan.

En dan die halve finale. Nog nooit ben ik zo snel "geland". In de tango gleed plotseling een hak onder mijn lichaam vandaan en het volgende ogenblik lag ik ook al horizontaal. Hmmmm, verbaast sta ik weer op. Tea staat gelukkig nog wel overeind. Rondom op de vloer geen spoor van veertjes of draadjes te zien waarover ik uitgegleden kon zijn, maar vermoedelijk heb ik de jurk van Tea onder de voet gekregen. Enfin ... danshouding aannemen en verder gaan alsof er niets gebeurd is. Toch nog alle crossjes gescoort op de tango! En dat is bij de andere dansen niet gelukt.

In de halve finale hebben we misschien wel te vroeg gepiekt. De finale ging nog steeds goed maar als aan de reactie van de supporters was de halve finale toch beter neergezet. Het blijft een moment opname en wij hebben wel een goed gevoel overgehouden van de finale. Bij de prijsuitreiking wordt het dan weer spannend. Was het genoeg voor een plaats in de top drie? De eerste 3 plaatsen zaten dicht bij elkaar. De jury was erg verdeeld. Uiteindelijk worden we derde en kunnen wij weer een promotiepunt bijschrijven. De wedstrijd ging beter dan de voorgaande. Wij zijn dan ook zeer tevreden met dit resultaat.

Na afloop van de wedstrijd is het fijne van een prive kleedkamer dat je ook lekker even kunt douchen voordat je naar het geweldige dansen van de rest van de avond gaat kijken. Al dansen wij in de latin geen wedstrijden meer, het blijft prachtig om naar te kijken. Het is dan ook weer zomaar laat ... vooral als je daarna nog even nakletst in de bar.

Nog wat duf zitten we de volgende dag aan het ontbijt. Wederom een lange dag voor de boeg en geweldig dansen in het vooruitzicht. Vooral de IDSF wedstrijd was weer fantastisch. Vooral gezien hoe het ook kan en eigenlijk zou moeten. Bijzonder inspirerend allemaal. Ook de zondag wordt het weer laat en helaas de maandagochtend weer erg vroeg. Het feest is weer afgelopen en we kijken weer uit naar de volgende Holland Masters van 2011. Wij zullen er weer zijn!