Even voorstellen


Het begin

Vanaf de zilver cursus dansen wij al met elkaar. Dat is al weer enige tijd geleden. Alle cursussen tot en met goud ster hebben wij samen doorlopen. In verband met studie en werk brak er daarna een periode aan van stoppen en wisseling van dansscholen. En zo hebben wij bij diverse dansscholen gedanst, kris kras door heel Nederland. En als wij niet danslessen volgden dan onderhielden wij in iedergeval onze routines op dansavonden

Edwin en Tea op Nederlands Kampioenschap Almere
Edwin en Tea op Nederlands Kampioenschap Almere 2009
Senioren I C foto: www.robronda.com

Overstap naar wedstrijdtraining

Een flink aantal jaren hebben wij op deze manier steeds clublessen gevolgd totdat wij door toeval bij de wedstrijdtrainingen van onze dansschool Dance Centre Omar Smids terecht kwamen. Er werd zelfs een eerste wedstrijd gedanst. Vanaf dat moment kwam er een competitief element bij het dansen en werd er ook doelgerichter gewerkt aan verbetering van ons dansen naar een steeds hoger wedstrijdniveau. En hoewel wij eigenlijk bij de senioren al hadden mogen starten gingen we toch maar van start in de laagste klasse van de junioren (NVAD).

Nieuw seizoen, een nieuwe klasse

Geleidelijk aan is ons dansen beter geworden en maakten wij voldoende groei door om in een volgende klasse weer finales te dansen. Steeds wisten we een klasse te verlaten met een eerste plek. In die tijd deden wij ook nog de latin wedstrijden mee onder het motto "ach, we zijn er dan toch op de wedstrijd".

Per seizoen doorliepen wij gemiddeld een klasse en inmiddels hebben wij bij de NVAD de wedstrijdkleding klasse bereikt. Wij mogen nu ook in rokkostuum en wedstrijdjurk de vloer op. Onze focus legden wij vanaf dat moment op de standaard. In de latin zijn we uiteindelijk in debutanten 3 klasse junioren geëindigd.

De overstap

Ondertussen staken we steeds meer tijd en energie in ons dansen. In goed overleg met Omar Smids hebben we besloten om de overstap te maken naar de Swing en Sway in Meppel. In Leeuwarden is er een stevige basis gelegd. In Meppel werken wij nu samen met Cor en Janny van de Stroet, Jörgen Hultermans en Shirly Habets verder aan de verbetering van ons dansen.

En dan lonkt de uitdaging van een grotere vloer om op te dansen. De start bij de NADB is dan ook vanzelfsprekend. Ook hier starten we weer in de laagste klasse ... maar dit keer wel bij de senioren. Met succes want op het NK bij NADB in 2009 werden wij eerste in onze klasse, de Senioren I C. In tien wedstrijden hebben genoeg punten bij elkaar om ook bij de NADB ook in een wedstrijdkledingklasse te dansen. De steigende lijn weten wij dankzij onze trainers nog steeds vast te houden. Wij hebben nog geen idee wat voor niveau voor ons haalbaar zal zijn maar wij gaan rustig door met leren dansen.

Contact

Wil je ons persoonlijk een bericht sturen dan kan dat met het contactformulier op deze site. Wij vinden het ook leuk om een bericht in gastenboek te krijgen.

Edwin en Tea
Edwin en Tea, 1e keer trainen in wedstrijdkleding ...
in de zomer bij tropische temperaturen foto: www.fokkebouma.nl