3e op Christmas Challenge Trophy

Dalfsen - 11 december 2010


De derde plek schijnen wij de laatste tijd een abonnement op te hebben . Wederom worden wij derde in de Christmas Challenge Trophy. Een heerlijke wedstrijd in kerstsfeer met uiteraard hoogbezoek uit ... het hoge noorden. De kerstman was langskomen om de prijzen uit te reiken. Dalfsen is voor ons inmiddels één van de wedstrijden waar wij graag naar toe gaan. Gezellige sfeer, mooie locatie, goede vloer en vlotte presentatie.

Helaas was het aantal deelnemers in onze klasse net te weinig om een voorronde en herkansing te hebben. Met zes paren dus twee finales.

Over onze eerste ronde waren wij zelf niet tevreden. Edwin verslikte zich even in  de zeer langzame Engelse   Wals , waar ook de presentator zich terecht voor verontschuldigde . Oei, dat was niet de gemakkelijkste muziek. Hmmm, goed dat we op trainingsavonden dus ook moeilijke muziek krijgen om ons mee te vermaken. De basic Tango begint te wennen. Dat dan weer wel. De Slowfox ging weer lekker totdat wij hard werden onderbroken door een botsing waar vooral Tea het "slachtoffer" van werd. Tea had een paar tellen nodig om weer even op adem te komen. En dan het doel van vanavond. Ons nieuwe programma Quickstep proberen te dansen. Oude en nieuwe elementen in andere volgordes. De kans dat de laatste passen bij Edwin er lekker uitkomen is minder dan 50%. Wij komen een heel eind maar stranden inderdaad in de laatste passen van de tweede groep.

De tweede finale gaan wij met de aandacht s punten van de NK-training van Jörgen en Shirly de vloer op. Bij de eerste passen voelen wij al dat het werkt. Alle dansen lopen lekkerder en jawel . zelfs het nieuwe programma in de Quickstep verloopt nu zonder haperen. Er zal nog wel hier en daar aan geschaafd moeten worden maar dat is logisch voor iets wat je nog maar een week kent. Alles is dus goed genoeg voor  wederom de derde plek. En wij vreesden verlies te leiden op de Quickstep. Onterecht want met een derde en vierde plek in de Quickstep hebben wij met die dans geen verlies geleden voor de totaal score. Ons doel van deze wedstrijd  (nieuwe Quickstep programma dansen)  is gehaald. Na afloop nog even gezellig kort nazitten met een drankje en dan op weg naar huis.