Vijfde plek bij De Danser

Badhoevedorp - 5 maart 2011


Bij deze wedstrijd duikt gelijk het beeld op van een joekel van een beker. Te winnen in de kruisfinale. Vorig jaar mochten wij daar aan meedoen. Geen idee wat het was maar daar kwamen we toen snel achter. En Tea is nog steeds trots op die beker die ze niet met mij gewonnen heeft.

Uiteraard doen we dit jaar weer een poging om de kruisfinale te mogen dansen. Eerst maar eens de finale van onze eigen klasse zien te halen. Het indansen verloopt niet soepel. Daar maken we ons geen zorgen over. Dat is bijna altijd zo. De eerste ronde verloopt ook nog stroef maar ook dat gebeurd wel vaker. Na onze eerste ronde nieuwsgierig naar het papier met de paren voor de herkansing lopen. Hmmm, wij hebben meer waar voor ons geld gekregen want wij mogen herkansing dansen. Dus een extra ronde dansen voor hetzelfde geld. Dat is nieuw voor ons.

De herkansing verloopt redelijk totdat we bij de quickstep aankomen. Ik snap wel dat we daar weinig crossen op gekregen hebben. Ik ga verschillende keren volkomen de mist in. Tussen de herkansing en de finale neem ik de pasjes nog maar een keertje door voor het geval we deze mogen dansen. Je weet maar nooit of dit ook de eerste keer wordt dat we de finale missen.

Gelukkig, we staan erbij. En nieuwe ronde nieuwe kansen. Hoewel wij via de herkansing gekomen zijn is het nog steeds mogelijk om bij de eerste drie te eindigen. De finale was voor ons gevoel een betere ronde. Toch laten we dit keer in vergelijken met andere wedstrijden het te veel liggen. We kunnen beter maar of dat een andere uitslag had kunnen geven? Wie zal het zeggen? Wij worden 5e dit keer. Ver van de te verdienen promotiepunten. Volgende keer hopelijk beter.