Derde op 6e NVAD wedstrijd

Hilversum - 13 maart 2011


Weer een weekend vol dansen. Zaterdagavond hebben wij voor de eerste keer een demo gedanst. Wij als enige danspaar op de vloer. Al die ogen op jou gericht, er zal maar wat mis gaan, ik mag het niet hopen. Toch heel anders dan een wedstrijd dansen. Weer een hele andere ervaringen maar wel erg leuk om te doen. Merk je ook wat zenuwen voor effect hebben op je prestatie. Kortom nog een puntje om aan te werken. Cor nog bedankt voor je uitnodiging!

En zondagochtend ging om 5 uur de wekker al weer om ons voor te bereiden voor de NVAD wedstrijd in Hilversum. Op de heenweg nog twee supporters opgepikt en dan op naar Hilversum. Er was weer een leuke groep van 6 wedstrijdparen. Dit keer ook nieuwe jeugdpaartjes. En nog 8 supporters dus over aanmoediging niet te klagen. De sfeer zat er goed in.

Er stonden in de open klasse junioren klasse 15 paren op papier maar uiteindelijk bleven daar 13 van over. Dus geen halve en geen runner-up finale meer. De voorronde waren wij niet goed op dreef. We hadden geen verwachting gelijk door te zijn omdat het een sterk veld is bij de open klasse junioren. Voor ons geldt meestal hoe meer ronden hoe beter we gaan dansen. Dus daar zaten we niet over in. De herkansing ging beter uitgezonderd de slowfox. Ik liep vast in prutsen en bleef prutsen tot de laatste 20 seconden. Toen had ik eindelijk de draad weer opgepakt. En Tea volgde mij braaf. Een prestatie op zich.

Jammer van de slow fox en ik zag onze kansen op een finale plek daardoor aardig slinken. Tea had meer vertrouwen omdat de Engelse wals, Tango en Quickstep wel goed gingen en dat is toch 75%. Achteraf zagen wij op de crosslijsten dat de jury heel erg verdeeld was bij de herkansing . en wij hadden de meeste crossen. Huh?

Voor de finale hadden we elkaar beloofd dat we, als we finale dansen, dat het dan "alles of niets" wordt. Gas op de plank en er vol voor gaan. We dansten finale, en ons voornemen pakte goed uit. Finale liep goed en wij zijn op een mooie 3 e plek geëindigd. Twee promotiepunten erbij en ons totaal bij de NVAD staat nu op 4 punten.

Traingingsdag 23 januari 2011
Dansparen van Omar Smids bij 6e NVAD wedstrijd