Op Hollands Dans Spektakel 2011 vierde geworden

Cuijk - 24 april 2011


Het paasweekend beloofde een druk weekend te worden voor ons. Zaterdagochtend dansles, zaterdagavond in het midden van het land op familiebezoek, zondag doorreizen naar Cuijk voor wedstrijd op zondagavond en maandag de 5e verplichte wedstrijd in Hilversum dansen. Althans, als je zoals wij het NK bij de NVAD mee wilt doen moet je 5 wedstrijden ook vooraf meedansen. Vooral de nacht van zondag op maandag zien we tegen op omdat Cuijk laat begint en dus ook laat zal eindigen. En Cuijk - Hilversum is nog altijd anderhalf uur reizen. Tactisch hebben wij ervoor gekozen om ergens halverwege in de omgeving van Arnhem een hotel te boeken. Zondagmiddag kunnen we al inchecken opfrissen en . even in voren slapen (voor zover dat mogelijk is).

Edwin en Tea
Edwin en Tea worden 1e bij Limburg Danst 2011
Senioren I B foto: www.LPX-photo.nl

Voor ons dit de eerste keer dat we Cuijk meedoen. Altijd een verrassing hoe de sfeer zal zijn. En wij zijn positief verrast. Er is zorg besteed aan de aankleding. Echte kroonluchter bij de wedstrijdvloer.

Het deelnemersveld is ook zondermeer mooi te noemen. In onze klasse 13 paren en een mooie uitdaging. De eerste ronde met zijn allen op de vloer. Hier en daar zitten we elkaar in het vaarwater. In de basic quickstep presteren we het zelfs om met z'n allen op de ene helft van de vloer te dansen en de andere helft compleet leeg te laten. Desondanks kunnen voldoende uit de voeten om 19 crossen in de wacht te slepen. Slechts 1 cross gemist. De halve finale plaats is binnen. Ontspannen kunnen we naar de herkansing van onze klasse kijken. Tussendoor nog even shoppen bij de stand van QueenE en bijkletsen met iedereen. En dan is het weer tijd op ons klaar te maken voor de halve finale

De halve finale moest beter kunnen dan de voorronde. Gelukkig was dat ook zo. Iets meer ruimte op de vloer of ik weet beter te voorspellen waar andere dansers van plan zijn te gaan dansen. Nu nog voorspellen waar de voeten naar toe gaan. Zo af en toe volgen de voeten de richting van de vloerdelen in plaats van de dansrichting. Jammer dat hier net als in Tilburg de vloer niet vlak gelegd is. Maar we blijven op de been en hebben in ieder geval goed gedanst naar ons idee. En . wederom weer 19 crossen weten te verdienen bij de jury. Maar dat weet je pas achteraf als de finale is geweest. Voor die tijd zit je nog wel inspanning of wij bij de beste 6 dansparen in klasse horen. Tot nu toe hebben we in deze klasse nog geen finale gemist maar toch zijn we daar altijd onzeker over.

Gelukkig staan we in de finale en stiekem ga je daar ook van uit. Finale ging ongeveer zoals de halve. En al waren we als enige van onze dansschool hier aanwezig, vanaf de kant krijg je vele aanmoedigingen, top! Bij de senioren NADB is er altijd een geweldig sfeer. Maar ondanks de aanmoedigingen en dat we stevig onze finale plek hadden afgedwongen in de voorrondes werden wij toch nog 4e in deze wedstrijd. Weer net naast de promotiepunten. Het duurt iets langer voordat we gaan promoveren maar . de S1B is een leuke klasse om in te dansen en het is bijzonder spannend. En des te langer kunnen oefenen op de Weense wals. De favoriete dans van Tea.