Holland Masters

Papendal - 15 en 16 oktober 2011


Wat hebben we er zin in. Het beloofd een geweldig dansweekend te worden. Zeker de WDSF wedstrijd is geweldig om te kijken maar ook de professionals zijn absoluut waard om er eens voor te gaan zitten. En ... Edwin heeft zondag zijn eerste pasbeurt bij Very Zofcin. De verwachtingen zijn hoog.

Papendal is een top locatie voor een wedstrijd. Mooie aankleding, mooie grote vloer zonder naden. We hebben alle hoop in om op de been te blijven. Redelijk vroeg zijn we al ter plekke en het lijkt erop dat alles (bijna) precies om timetable afgedraaid wordt. Maar dan weten 4 dansers het te presteren om allemaal evenveel recht te hebben op het zesde plekje in de finale. Het levert de organisatie hoofdbrekens op want het computersysteem kan geen 9 finaleplekken aan en het alternatief is alles met het handje doen. Uiteindelijk wordt er toch besloten om de finale te laten dansen met 9 paren maar het kwaad is dan al geschied. Er wordt dusdanig geschoven in de timetable dat het heel onduidelijk wordt wanneer er gedanst moet worden. Jammer maar waarschijnlijk onvoormijdelijk.

Later dan verwacht beginnen we dan met de WDSF ronde. We zien het als warming up voor onze eigen ronde. We laten ons een beetje ondersneeuwen in het geweld op de vloer. Toch is het de moeite waard om mee te doen al is het alleen al om de ervaring. Niet onverwacht moeten we de herkansing dansen. Deze gaat beter maar absoluut niet genoeg om een ronde verder te mogen. We zijn wel lekker warm en we kunnen één klasse uithijgen voordat de voorronde van de S1B begint.

De klasse S1B mag wederom niet klagen over deelname. Weer 13 paren aan de start. Aantal nieuwe gezichten op de vloer. De voorronde gaat goed genoeg om verder te mogen voor de halve finale. De halve dansen we ook goed en dus mogen aantreden voor de finale. Geen naden in de vloer dus kwam het voor ons toch onverwachts dat Tea onderuit ging. Geen idee waarom of waarvan. En opstaan valt dan ook eens niet mee als de Tea nog met haar hakken in de jurk blijft zitten. Edwin sleept haar zo over de vloer maar opstaan ho maar. Uiteindelijk staan we op en dan is de Engelse Wals al weer voorbij. De volgende dansen blijven we op gelukkig op de been. En nog belangrijker: we hebben geen blessure opgelopen. De basic Tango gaat voor ons gevoel lang niet slecht ondanks dat we niet specifiek hiervoor getraind hebben. Dat vond de jury ook want wij werden 3e in de Tango. Ook 3e in de slowfox. De Quickstep verliep rommelig en werd gewaardeerd met een 5e plek. Samen met de 4e plek op de Engelse wals worden wij uiteindelijk 4e.

In de WDSF worden we van de 50 paren uiteindelijk 46-47e. Dus niet laatste en dat was voor ons in ieder geval het doel. De volgende keer in Tilburg doen we weer mee verwacht ik.

Daarna gaan we genieten van het mooie dansen op de zaterdagavond en zeker op de zondagmiddag en -avond. Jammer dat veel mensen de finale van de WDSF adults standaard niet afwachten. Wat een spektakel om te zien. En ook de professionals waren zeker de moeite waard. Wij hebben zeker genoten van dit weekend en gaan volgend jaar absoluut weer. Dat het spoorboekje zaterdagavond een beetje rommelig verliep nemen we voor lief. Er is toch maar weer een prachtige wedstrijd neergezet.

Met dank aan Willem Broekstra hier wat bewegende beelden van deze wedstrijd:

Finale Senioren 1B