Grote prijs van Twente 2013

Oldenzaal - 28 oktober 2013


Edwin en Tea
Edwin en Tea
Senioren I A

De eerste wedstrijd van het seizoen. Altijd weer spannend. Normaliter dansen we in de zomer nog wel ergens een wedstrijd maar dit jaar was het NK onze laatste wedstrijd. Wel doorgetraind natuurlijk maar dat geldt voor alle fanatieke paren in onze klasse (S1A). Allemaal hadden ze de nodige progressie gemaakt gedurende de "zomerstop" dus is het weer kijken hoe de krachtsverhoudingen liggen. Meestal blijkt het weer gelijk te zijn, want in deze klasse zijn de paren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Dit keer waren er twee nieuwe paren bij in onze klasse. Kees en Kirsten ook L2M (debuut in zowel S1A alsook in de S2A) en Hans en Miranda (net gestart als nieuwe combi). Wat nieuwe paren kunnen we wel gebruiken in onze klasse want het deelnemersveld is gering. Veel paren zijn net gepromoveerd naar de hoofd, een aantal zitten nog met blessures, dus hou je weinig over. Tenminste te weinig voor drie rondes dus dan maar twee finales. YES, we staan in de finale! ;-))

Voor ons is het ook de eerste wedstrijd als volwaardig L2M lid ipv als 'aanhangers cq supporters cq L2M wanna be-ers'. Eerste vraag: Waar zitten ze/we? Een blik over de vloer en daar zagen we Ed en Evelien al fanatiek aan het indansen. Die wisten ons haarfijn te vertellen welke tafels ze al geconfiskeerd hadden dus ook onze spullen daar gedropt. Al snel werd de groep groter en groter. Schoenen aan en indansen maar. Oeps, vloer glad stroef glad glad stroef? Vreemd maar tijdens de wedstrijd niet meer opgevallen.

De wedstrijd begint met de S3 dus Ed en Evelien bijten het spits af. Die kennen we wel dus geen probleem. Als snel komen we er achter dat we nog niet alle namen weten maar geen probleem. Als de rest van de groep klapt en joelt, klappen en joelen wij gewoon mee. Wij hoeven pas om 20:23 dus vanaf 18:00 uur genoeg tijd om anderen aan te moedigen. Onze eerste ronde ging echt als een eerste ronde oftewel voelt voor geen meter. We hadden slechts vijf paren in onze klasse dus meters en ruimte zat maar toch geen goed gevoel. Zeker niet als ik halverwege in mijn rok blijf haken en ik in de quickstep voel dat ik de visdraad van mijn rok om mijn knieën heb zitten. Dat danst toch niet echt lekker. Dus naast de vloer gelijk vastgezet met wat veiligheidsspeldjes. Weet je gelijk weer waarom je die dingen altijd mee hebt. Ik baalde er wel van dat ik daardoor niet veel gezien heb van de eerste finale S1hoofd van Willem en Christel en Evert en Margriet. Gelukkig stonden ze ook in de tweede finale dus nog een kans.

Edwin had van een ons welbekende helaas niet meer zelf dansende maar wel toeschouwer de vraag gekregen wanneer hij nou eens ging dansen want dat had hij in de eerste ronde niet gedaan. Dat heeft hij ter harte genomen en het was duidelijk merkbaar in onze tweede finale dat het beter ging. Veel meer rust en tijd om bewegingen af te maken. Uiteindelijk resulteerde dit in een, door ons niet verwachtte, tweede plaats en ook nog 1 promotiepunt. Zelfs nog 1 dans gewonnen dus dik tevreden.

Na afloop van de wedstrijd met de L2M ploeg nog gezellig wat nagezeten en gedronken in het cafe onder het genot van een lekker bitterballetje (dank foppie). De mobieltjes waren actief want de crossen stonden al weer online, dus snel even kijken. Daarna nog 10 minuutjes rijden naar onze B&B (ETA 01:00 uur), snel douchen en dan lekker koezen. De boxsprings liggen lekker, daar ligt het niet aan, maar om 02:20 uur kan ik nog steeds niet slapen omdat ik honger heb en mijn gedachten niet op iets anders kan brengen dan dat bolletje met kaas wat nog in de tas ligt. Zit er toch niets anders op dan, eruit, bolletje kaas erin, weer tanden poetsen, en dan Zzzzzzz.... Volgende ochtend vroeg op, lekker ontbeten, bijkletsen met de collega dansers in de B&B, en weer op naar Scherpenzeel voor onze eerste jaarbespreking gevolgd door lessen. Want ja, onze weense wals was weer eens onze zwakste dans dus daar gaat de zweep over. Bij wijze van spreken dan. Gewoon lekker doorgaan dan komen we wel ergens. Op naar de volgende wedstrijd.